Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

Λαπαροσκοπική αποκατάσταση κήλης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άμεση αποθεραπεία χωρίς πόνο και επιπλοκές.

Η βουβωνοκήλη αποτελεί ένα από τα πλέον συχνά προβλήματα υγείας για τους άνδρες όλων των ηλικιών. Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση υπόσχεται γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή των ασθενών στην καθημερινότητα τους χωρίς επιπλοκές και πόνο. Η επέμβαση διαρκεί 20-30 λεπτά ενώ οι ασθενείς επιστρέφουν στο σπίτι τους μετά από 8 ώρες νοσηλείας. Η λαπαρασκοπική αποκατάσταση της κήλης σας βοηθά να επιστρέψετε άμεσα στις δραστηριότητές σας και δεν είναι τυχαίο ότι αυτή η μέθοδος αποτελεί τη νούμερο 1 επιλογή ακόμη και από τους επαγγελματίες αθλητές.

Τα οφέλη της λαπαρασκοπικής αποκατάστασης

Η λαπαροσκοπική αποκατάσταση δεν προκαλεί καθόλου μετεγχειρητικό πόνο διότι δεν επηρεάζονται καθόλου οι μύες της κοιλιάς. Επίσης, το κυριότερο, επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει σε πλήρη φυσική δραστηριότητα άμεσα και σε κανονική αθλητική δραστηριότητα σε δύο εβδομάδες. Αυτό συμβαίνει γιατί το πλέγμα τοποθετείται μέσα από τους κοιλιακούς μυς, στην εσωτερική πλευρά του χάσματος. Έτσι, όταν ο ασθενής κινείται ή ασκείται, το πλέγμα δεν κινδυνεύει να ξεκολλήσει, αλλά αντίθετα προσκολλάται ακόμα περισσότερο πάνω στους μυς, καθώς υφίσταται την πίεση προς αυτούς και όχι μακριά από αυτούς. Αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που διεθνώς η μέθοδος αυτή εφαρμόζεται σε επαγγελματίες αθλητές, όπου η όσο γρηγορότερη επιστροφή σε πλήρη δραστηριότητα, έχει τεράστια σημασία.

Εξιτήριο σε 8 ώρες

Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η λαπαροσκοπική αποκατάσταση είναι μία τεχνικά απαιτητική εγχείρηση. Το πλέγμα πρέπει να καθηλώνεται και όχι απλώς να τοποθετείται πάνω στο χάσμα των μυών και να αφήνεται εκεί, όπως δυστυχώς γίνεται συχνά. Η λαπαροσκοπική αυτή εγχείρηση διαρκεί 20-30 λεπτά και ο ασθενής εξέρχεται από το νοσοκομείο σε 6-8 ώρες. Με την σωστή καθήλωση του πλέγματος εσωτερικά του χάσματος, η λαπαροσκοπική αποκατάσταση σήμερα είναι η ασφαλέστερη, γρηγορότερη, πλέον ανώδυνη μέθοδος που οδηγεί στην γρηγορότερη πλήρη δραστηριότητα.

Ξεχάστε τον μετεγχειρητικό πόνο της παλαιάς τεχνικής

Παλαιότερα η κήλη διορθωνόταν με την τοποθέτηση ραμμάτων, ώστε να κλείσει το χάσμα των μυών. Επειδή παρατηρήθηκε όμως ότι επανεμφανιζόταν συχνά, πράγμα αναμενόμενο άλλωστε διότι ράβονταν μεταξύ τους μύες ελαττωματικοί, άρχισε η χρήση πλέγματος.

Το πλέγμα, από αδρανές αλλά ισχυρό υλικό που πάντα γίνεται δεκτό από τον οργανισμό και δεν προκαλεί αντιδράσεις, τοποθετείτε στην εξωτερική επιφάνεια των μυών κλείνοντας το χάσμα απ’ έξω. Η μέθοδος αυτή δημιουργεί αρκετό πόνο μετεγχειρητικά και δεν επιτρέπει στον ασθενή να επιστρέψει σε φυσιολογική φυσική δραστηριότητα σε λιγότερο από δύο μήνες, ώστε να «κολλήσει το πλέγμα», όπως λέγεται. Η τεχνική εφαρμόζεται ευρύτατα ακόμα και σήμερα.

Βουβωνοκήλη: Μην περιμένετε να γίνει μια... επείγουσα κατάσταση

Η βουβωνοκήλη είναι συχνή, ιδιαίτερα σε νέους άνδρες κάτω των 40 ετών. Στις ηλικίες αυτές οφείλεται σε δυσλειτουργία ενός συστατικού του συνδετικού ιστού, η οποία προκαλεί χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος στην περιοχή ακριβώς που τα αγγεία του όρχεος εξέρχονται από την κοιλιά προς το όσχεο. Αντίθετα, η κήλη όταν εμφανίζεται σε μεγαλύτερη ηλικία, οφείλεται στην επερχόμενη χαλάρωση των μυών, καθώς και στην καταπόνησή τους από υπερβολική προσπάθεια, σήκωμα βάρους, κτλ.

Όταν πρωτοεμφανίζεται η κήλη, προκαλεί ελαφρό πόνο που αντανακλά στον όρχη ή στον μηρό. Αργότερα, όσο το χάσμα των μυών μεγαλώνει, αρχίζει να παρουσιάζεται διόγκωση στην περιοχή, καθώς το περιεχόμενο της κοιλιάς βγαίνει προς τα έξω. Αυτό ακριβώς δημιουργεί τον κίνδυνο της περίσφιγξης που είναι οξεία και επείγουσα κατάσταση. Η πρόληψη αυτού ακριβώς του κινδύνου είναι ο λόγος να θεραπεύεται κάθε κήλη μόλις εμφανιστεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.