Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Βιομηχανία επιδομάτων στον ΟΚΑΝΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Tο έλλειμμα των 8,4 εκατ. ευρώ στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) ερευνούν οι επιθεωρητές Υγείας. Διαπιστώνεται ότι κατά κύριο λόγο αφορά μεταφορά από θεραπευτικά προγράμματα στη μισθοδοσία και την περίοδο 2003-2010 οι μισθοί αυξήθηκαν μέχρι 182%. Η κατάσταση, μάλιστα, συνεχίστηκε και καταβάλλονταν υπέρογκα επιδόματα, ενώ καρκινοβατούσε η προσαρμογή στο ενιαίο μισθολόγιο.



Σύμφωνα με τέσσερα πορίσματα ελέγχων που είχε διατάξει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζής, σε βιομηχανία επιδομάτων και αυξήσεων στις αποδοχές των υπαλλήλων είχε μετατραπεί ο ΟΚΑΝΑ κατά την περίοδο 2003-2010, οπότε και οι μισθοί εκτοξεύτηκαν κατά 60% έως και 182%.

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή, η μαύρη τρύπα που διαπιστώνεται στα οικονομικά του Οργανισμού οφείλεται στο γεγονός ότι από το 2010 έως και τα τέλη του 2012 το μισθολογικό κόστος του ΟΚΑΝΑ παρέμενε υψηλό (ξεπερνούσε το 60% των εσόδων), αφού δεν είχε προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του ενιαίου μισθολογίου, ενώ παράλληλα μειωνόταν η επιχορήγηση του κράτους έως και 40% προς τον Οργανισμό.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα (πατήστε επάνω για ανάλυση).




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.