Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Μέτρα για τους άστεγους στα Τρίκαλα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Δήμος Τρικκαίων με γνώμονα την προστασία των αστέγων συμπολιτών μας έχει εκπονήσει σχέδιο δράσης για την προστασία τους κατά την περίοδο του χειμώνα.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων, λόγω των επικείμενων δυσμενών καιρικών συνθηκών έχει εξασφαλίσει:

α) Στεγασμένο και θερμαινόμενο χώρο προσωρινής φιλοξενίας των αστέγων, για τις νυχτερινές ώρες, στο ΚΗΦΗ (Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων) Τρικάλων, που βρίσκεται στα Σεισμόπληκτα και συστεγάζεται με το Β’ ΚΑΠΗ. Ο χώρος θα λειτουργεί μόνο ως υπνωτήριο από τις 8:00 το βράδυ έως τις 7:00 το πρωί.

β) Θερμαινόμενο χώρο ημερήσιας προσωρινής φιλοξενίας των συμπολιτών μας που δεν διαθέτουν θέρμανση, στο Γ΄ ΚΑΠΗ, επί της οδού Πύλης (πάρκο Ματσόπουλου) και στο Ε΄ ΚΑΠΗ, επί της οδού Θερμοπυλών και Θεοδοσοπούλου γωνία (έναντι της ΔΕΗ), ιδιαίτερα τις ημέρες που το ψύχος είναι δριμύ και για τις ώρες από 8:00π.μ. έως 7:30μ.μ..

Παρακαλείται όποιος φορέας, δημότης και υπηρεσία του Δήμου μας, εντοπίσει κάποιον άστεγο, να ενημερώσει άμεσα τους υπεύθυνους συντονισμού της ανωτέρω δράσης της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας και Υγείας του Δήμου, στα τηλέφωνα 24310-46235 και 24310-46231. Μπορεί επίσης να καλέσει στην γραμμή έκτακτης ανάγκης «197» του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προκειμένου τα στελέχη της σε συνεννόηση με τους υπευθύνους του Δήμου μας, να οδηγήσουν τους άστεγους στο χώρο φιλοξενίας που ορίστηκε για αυτόν το σκοπό.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.