Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Το γονίδιο - κλειδί για τη φαλάκρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία σειρά ανακαλύψεων που έκαναν επιστήμονες στις ΗΠΑ φαίνεται ότι θα τους οδηγήσει στη δημιουργία αποτελεσματικών μεθόδων για την αναγέννηση των μαλλιών ακόμη και του δέρματος.

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας ανακοίνωσαν ότι σε τρεις μελέτες που πραγματοποίησαν, εντόπισαν παράγοντες που καθορίζουν πότε τα μαλλιά μεγαλώνουν, πότε σταματά η ανάπτυξή τους και πότε αρχίζουν να πέφτουν.

Η ανακάλυψη αυτή θα τους βοηθήσει να δημιουργήσουν νέες μεθόδους για τη θεραπεία της έντονης τριχόπτωσης, της φαλάκρας, αλλά και ορισμένων ασθενειών.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, δρ. Krzysztof Kobielak, η πρώτη μελέτη αποκάλυψε μία σχετική σειρά γονιδίων και δύο «οδούς» από τις οποίες περνούν τα σήματα που έχουν άμεση σχέση με την ανάπτυξη των μαλλιών.

Κατά τη δεύτερη μελέτη, οι επιστήμονες ανέλυσαν τη λειτουργία δύο βασικών πρωτεϊνών οι οποίες ενισχύουν τη δημιουργία σημάτων ζωτικής σημασίας για τη ρύθμιση των βλαστοκυττάρων των θυλάκων, όταν αναπτύσσονται νέες τρίχες στα μαλλιά.

Πρόσφατα, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της τρίτης μελέτης, κατά την οποία οι επιστήμονες ανέλυσαν τη δράση του γονιδίου Wnt7b, που αποδείχθηκε πως ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών και πως όταν είναι ελαττωματικό, την εμποδίζει.

Σύμφωνα με το τελικό συμπέρασμα που προκύπτει απ' όλα αυτά, τα βλαστοκύτταρα των θυλάκων είναι ικανά να αναπτύξουν νέες τρίχες, ενώ όλα τα στοιχεία που προέκυψαν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία της φαλάκρας και ασθενειών του δέρματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.