Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Τα σνακς που λατρεύει το δέρμα μας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πέντε τροφές που κάνουν καλό στην επιδερμίδα μας.

Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο και για την επιδερμίδα. Τα ακριβά καλλυντικά περιποίησης μπορεί να μην είναι καθόλου αποτελεσματικά αν δεν υπάρχει μια ισορροπημένη διατροφή σε βιταμίνες και μέταλλα. Μπορούμε να δείχνουμε λαμπερές αν αναπτύξουμε σωστές διατροφικές συνήθειες, τρέφοντας το δέρμα από μέσα προς τα έξω.

Ανακαλύψτε πέντε υγιεινά snacks για την επιδερμίδα

Αυγά
Τα καλοβρασμένα αυγά είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και είναι εύκολα και γρήγορα στην προετοιμασία. Είναι χαμηλά σε θερμίδες αλλά εξαιρετικά πλούσια σε διατροφική αξία. Βοηθούν στην ανάπτυξη του κολλαγόνου ενώ περιέχουν βιταμίνη Α που προάγει την ανάπλαση της επιδερμίδας. Ένα αυγό μπορεί να μας δώσει 10% της ημερήσιας ποσότητας πρωτεΐνης που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Φράουλες και βατόμουρα
Πολύ πλούσια σε βιταμίνη C, ένα από τα ισχυρότερα φυσικά αντιοξειδωτικά. Οι φράουλες περιέχουν σαλικυλικό οξύ, βασικό συστατικό πολλών καλλυντικών κατά της ακμής. Τρώγοντας φράουλες βοηθάμε τα δόντια να γίνουν πιο άσπρα ενώ έχουμε φρέσκια αναπνοή.

Μαύρη σοκολάτα
Σύμφωνα με έρευνες, έχει αποδειχθεί ότι μας βοηθάει στην προστασία από τον ήλιο, στην ενυδάτωση και την απαλότητα της επιδερμίδας. Το κακάο έχει υψηλή συγκέντρωση σε αντιοξειδωτικά στοιχεία. Προσοχή όμως, δεν πρέπει να περιέχει ζάχαρη και γλυκαντικά γιατί αυτά είναι εχθροί του δέρματος.

Ξηροί καρποί
Τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα φουντούκια και άλλα είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Ε, τα οποία λειτουργούν υπέρ της διατήρησης μιας υγιούς επιδερμίδας. Συμπεριλάβετε στα σνακς σας, πέντε τεμάχια ξηρών καρπών ημερησίως αλλά αυστηρά χωρίς αλάτι!

Γλυκοπατάτα
Είναι μια καλή πηγή από βιταμίνες C και Α, που είναι απαραίτητες για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα. Η βιταμίνη Α βοηθάει στην ανανέωση των κυττάρων και ενισχύει την άμυνα ενάντια στη φωτογήρανση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.