Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Γιορτή της καρδιάς για τα παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τα παιδιά οργάνωσαν ένα θεατρικό παιχνίδι.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε απόψε η εκδήλωση «Γιορτή της Καρδιάς», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προστασίας Ενημέρωσης & Βοήθειας Καρδιοπαθών Παιδιών «Η Καρδιά του Παιδιού» στο Polis Art-Café, στο αίθριο της Στοάς του Βιβλίου με σκοπό, να βοηθηθούν τα 1.000 παιδιά με συγγενείς καρδιοπάθειες που γεννιούνται κάθε χρόνο στη χώρα μας.

«Ο σύλλογος μας δραστηριοποιείται εδώ και 32 χρόνια με σκοπό την ηθική, ψυχολογική, υλική στήριξη και την παροχή πληροφόρησης στις οικογένειες αυτών των παιδιών», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος του συλλόγου Αθηνά Βαρέλα- Κολτσιδοπούλου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται κάθε χρόνο και στo πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων παρουσιάζονται έργα του νεανικού τμήματος που αποτελείται από παιδιά 8-15 ετών της Σχολής Ορνεράκη με τίτλο «οι σκιτσογράφοι του Μέλλοντος», με επικεφαλής τους καθηγητές Γιώργο Τσίτρα και Ντίνο Ξύγκα.

Επίσης παρουσιάζεται για πρώτη φορά το τραγούδι της «Καρδιάς του Παιδιού», από τον συνθέτη Σάκη Τσιλίκη σε ερμηνεία της Αλεξάνδρας Κόνιακ.

«Αισθάνομαι μια βαθειά ευαισθησία για το θέμα αυτό» είπε από την πλευρά του ο Σάκης Τσιλίκης που είχε παρουσιάσει τραγούδι με ανάλογη θεματολογία το 1980 στο πλαίσιο διαγωνισμού της Unicef.

«Έγραψα το τραγούδι αυτό με μεγάλη χαρά πραγματικά από την ψυχή μου ώστε να υπάρχει ειδικά για τα παιδιά αυτά» πρόσθεσε ο κ. Τσαλίκης και κατέληξε: «Δεν είναι για μένα υποχρέωση αλλά ζωτική ανάγκη και αλήθεια».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα παιδιά οργάνωσαν ένα θεατρικό παιχνίδι, ενώ μοιράστηκαν δώρα στους καλεσμένους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.