Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2013

Ασφυξία από τα τζάκια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επέστρεψε ο εφιάλτης της αιθαλομίχλης στην Αττική και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, που θερμαίνονται με τζάκια μετά την αύξηση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες που λειτούργησαν το Σαββατοκύριακο ως «καπάκι» πάνω από τη χώρα ευνόησαν τη συσσώρευση ρύπων, με αποτέλεσμα οι τιμές να χτυπήσουν... κόκκινο. Στον σταθμό του Αμαρουσίου στην Αττική μετρήθηκε μέση τιμή για το 24ωρο του Σαββάτου 110 μικρογραμμάρια αιωρούμενων σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο αέρα, όταν φυσιολογικές θεωρούνται οι τιμές κάτω από 50. Αντίστοιχα στη Λυκόβρυση μετρήθηκαν 97 μικρογραμμάρια, στην Αριστοτέλους στο κέντρο της Αθήνας 95 κ.λπ. Ήταν αρκετές οι περιοχές του Λεκανοπεδίου όπου η συγκέντρωση μικροσωματιδίων κινήθηκε κοντά στα 100 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.



Οι υψηλές τιμές σε συνδυασμό με την πρόγνωση της ΕΜΥ, που προειδοποιούσε πως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοούσαν τη συσσώρευση ρύπανσης, οδήγησαν τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας να εκδώσουν κοινή ανακοίνωση το Σάββατο, συνιστώντας στους πολίτες να περιορίσουν την άσκοπη χρήση τζακιών μέχρι σήμερα το πρωί. Νέα ανακοίνωση εκδόθηκε χθες, καλώντας για άλλη μια φορά τους πολίτες να περιορίσουν τη χρήση τζακιών κι ενημερώνοντας πως το Σάββατο καταγράφηκαν στην Αττική υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.