Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Zητείται καμαριέρα για... εθελοντική εργασία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ξενοδοχειακή μονάδα δεν προσφέρει μισθό και παρέχει μόνο τροφή και στέγη
.
Αλλάζουν οι μορφές απασχόλησης στην Ελλάδα. Προς το χειρότερο φυσικά. Πλέον, διάφοροι επιχειρηματίες αδιαφορώντας για το νόμο, αντί για μισθό, προσφέρουν τροφή, στέγη και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς για να απασχολήσουν ανθρώπινο δυναμικό που έχει πληγεί από την κρίση.

Αυτή τη φορά ξενοδοχειακή μονάδα στην Αίγινα, όπως μπορείτε να δείτε από την αγγελία, ζητά να προσλάβει καμαριέρα για εθελοντική εργασία και προσφέρει μόνο τροφή και στέγη.

Μετά από ρεπορτάζ του newsbeast.gr για την συγκεκριμένη αγγελία που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο και διαρκώς ανανεώνεται, αναφέρεται ότι προσφέρεται μόνο στέγη και τροφή για το άτομο που θα επιλεχθεί. Στην περίπτωση που το ξενοδοχείο έχει κίνηση, ο ιδιοκτήτης (κι αυτό είναι στην κρίση του!) παρέχει 4 ευρώ την ώρα στην εργαζόμενη. «Δεν κάνουμε όλοι την ίδια δουλειά για να πληρωνόμαστε», αναφέρει το περιβάλλον του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες, άνθρωποι που έχουν βρεθεί στο δρόμο καταλήγουν να ζητούν δουλειά με αυτό τον τρόπο για να καταφέρουν να έχουν ένα πιάτο φαγητό και μια στέγη. «Πρόκειται για μια μορφή ανταλλαγής. Εμείς παρέχουμε στέγη και τροφή κι εκείνοι εργάζονται», συμπληρώνεται.



Πάντως, μιλώντας στο newsbeast.gr η εργατολόγος, Κωνσταντίνα Κονιδάρη τονίζει το ότι δεν είναι νόμιμο να μην παρέχεται μισθός. Την ίδια άποψη έχει και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ, Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

«Είναι παράνομο. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος σε αυτή την περίπτωση ότι κάθε προσφερόμενη εργασία θα πρέπει να ανταποκρίνεται σε χρήμα. Πρέπει ο μισθός να δίνεται σε χρήμα και σε καμία περίπτωση σε είδος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Και σημειώνει: «Έχει περιέλθει στην αντίληψή μας, αρκετές φορές, ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα να συμβαίνουν τέτοιου είδους περιπτώσεις. Η παρανομία έχει αρχίσει να ανθεί στην Ελλάδα της κρίσης. Αυτό κάνει και η συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα, βάζοντας αγγελία στην εφημερίδα, στην οποία αντί μισθού, προσφέρει διαμονή και φαγητό. Δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογα περιστατικά έρχονται σε γνώση μας. Εμείς καταγγέλλουμε τα περιστατικά αυτά στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.