Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Αγνοούσαν την τύχη της επί 45 χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η μία από τις «σκλάβες» του Λονδίνου είχε χαθεί από τα τέλη της δεκαετίας του 1960.

Η μία από τις τρεις γυναίκες που ζούσαν στο Λονδίνο σε συνθήκες δουλείας επί σχεδόν 30 χρόνια ήταν μια Μαλαισιανή, 69 ετών σήμερα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τα τέλη της δεκαετίας του '60, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία της πατρίδας της.

Η Μαλαισιανή που απελευθερώθηκε στα τέλη Οκτωβρίου μαζί με άλλες δύο γυναίκες, μια 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα, είναι η 69χρονη Σίτι Αϊσά Αμπντούλ Ουάχαμπ, όπως δήλωσε ο διευθυντής της εθνικής αστυνομίας Χάλεντ Αμπού Μπακάρ, στηριζόμενος στις πληροφορίες που έλαβε από τους Βρετανούς συναδέλφους του.

Η επιβεβαίωση της ταυτότητας της γυναίκας προκάλεσε έκρηξη χαράς στα μέλη της οικογένειάς της που είχαν αρχίσει να ελπίζουν ότι θα την ξαναέβρισκαν αφού μια βρετανική εφημερίδα είχε επικοινωνήσει νωρίτερα μαζί τους αναζητώντας πληροφορίες.

«Θα την αγκαλιάσω και θα κλάψω αν επιστρέψει στο σπίτι της» είπε η μεγαλύτερη αδελφή της, η Χάσνα Αμπντούλ Ουάχαμπ, 88 ετών, που την θεωρούσε χαμένη εδώ και 45 χρόνια. «Ευχαριστώ τον Αλλάχ που άκουσε τις προσευχές μου και θα την ξαναδώ προτού πεθάνω. Την ψάχναμε για πολύ, πολύ καιρό», πρόσθεσε η γυναίκα που ζει με την οικογένειά της στο Τζελεμπού, κρατώντας στα χέρια της μια φωτογραφία της Σίτι Αϊσά.

Η γυναίκα είχε φύγει από τη Μαλαισία για την Βρετανία το 1968 μαζί με τον αρραβωνιαστικό της, όμως αμέσως μετά το ζευγάρι χώρισε και η οικογένειά της έχασε τα ίχνη της.

«Έχουμε ανάμικτα συναισθήματα», εξήγησε ο κουνιάδος της, Μοχάμαντ Νο Μοχάμαντ Ντομ. «Χαιρόμαστε γιατί την ξαναβρήκαμε αλλά θλιβόμαστε επειδή λένε ότι είναι άρρωστη και ότι ήταν έγκλειστη επί 30 χρόνια», συνέχισε. Η σύζυγός του, η Κάμαρ Ματούμ, που είναι αδελφή της Σίτι Αϊσά, αναχώρησε σήμερα το πρωί από τη Μαλαισία με προορισμό το Λονδίνο. «Δεν ξέρω αν θα με θυμάται, αλλά το ελπίζω», είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο The Malaysian Insider.

Η Κάμαρ Ματούμ είχε μιλήσει στη βρετανική εφημερίδα Ντέιλι Τέλεγκραφ η οποία δημοσίευσε και φωτογραφίες της, νεαρής τότε, Σίτι Αϊσά. Σύμφωνα με την αδελφή της, ήταν μια έξυπνη, αισιόδοξη κοπέλα που φοιτούσε σε ένα από τα καλύτερα σχολεία της Μαλαισίας και είχε κερδίσει υποτροφία για να σπουδάσει στη Βρετανία.

Ο Μαλαίσιος ακτιβιστής Χισαμουντίν Ράις είπε από την πλευρά του ότι στο Λονδίνο η νεαρή γυναίκα γνωρίστηκε με μια ομάδα Μαλαίσιων φοιτητών, αριστερών τάσεων.

Το ζευγάρι που κατηγορείται ότι κρατούσε αιχμάλωτες τις τρεις γυναίκες είχε ενεργή συμμετοχή στο μαοϊκό κίνημα τη δεκαετία του 1970 και είχε ιδρύσει ένα είδος «κοινόβιου» στη συνοικία Μπρίξτον.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.