Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Τρεις γενιές βυθισμένες στην τραγωδία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο 11χρονος που ζει αλυσοδεμένος σαν σκύλος - Φωτογραφίες ντροπής από την Κίνα.

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες σκύλων που είναι για όλη τους τη ζωή δεμένοι με μία αλυσίδα που τους στερεί το βασικότερο αγαθό, αυτό της ελευθερίας. Πώς να περιγράψει λοιπόν κανείς τη ζωή ενός 11χρονου αγοριού που θυμίζει αυτά τα «καταδικασμένα» σκυλιά;

Ο He Zili αποτελεί ένα σοκαριστικό παράδειγμα για την αντιμετώπιση των ανθρώπων με ψυχικές διαταραχές στην Κίνα.

Ο 11χρονος φωτογραφήθηκε να περπατά στα στενά του χωριού του δεμένος με αλυσίδα (!) στο πόδι, την οποία κρατά ο πατέρας του.

Όταν επιστρέφουν σπίτι, το παιδί δένεται στο δάπεδο ή τον τοίχο…

Ο άτυχος Zili τραυματίστηκε στο κεφάλι σε ηλικία ενός έτους και έκτοτε δεν συνήλθε ποτέ.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, δεν υπήρχε άλλη λύση παρά να τον αλυσοδέσουν επειδή είχε την τάση να επιτίθεται σε όποιον ήταν γύρω του.

Σήμερα τον Zili «φροντίζουν» ο παππούς του, που είναι όμως ανάπηρος, και ο πατέρας του που αντιμετωπίζει πνευματική καθυστέρηση. Η μητέρα του πέθανε από καρκίνο…

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Εθνικό Κέντρο Ψυχικής Υγείας της Κίνας, από το 2009 100 εκατομμύρια Κινέζοι αντιμετώπισαν προβλήματα ψυχικής υγείας με περισσότερους από 160 εκατομμύρια πολίτες να αντιμετωπίζουν σοβαρές ψυχικές ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η ψύχωση.

Τα ίδια στοιχεία δείχνουν πως ένας στους 13 Κινέζους το 2009 εμφάνισε κάποιο πρόβλημα ψυχικής υγείας. Τη δεκαετία του ’50 η ίδια αναλογία ήταν ένας προς 37.

Η αναλογία σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την Daily Mail, είναι τέσσερις ψυχίατροι και 13 νοσοκόμες για κάθε 100.000 ανθρώπους. Στην Κίνα η αναλογία είναι 1,5 και 2,2 προς 100.000, αντίστοιχα.

Δείτε τις φωτογραφίες






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.