Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Έλληνες, με AIDS, ανασφάλιστοι...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρότι αναμένεται μικρή μείωση των κρουσμάτων του AIDS πανελλαδικά, δεν επιτρέπεται εφησυχασμός καθώς εξακολουθεί να παραμένει υψηλός ο αριθμός των νέων λοιμώξεων στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών, ένα φαινόμενο που εντοπίζεται στην Αττική.

Παράλληλα, οι ειδικοί της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS εκφράζουν φόβους ότι θα περιοριστούν οι δαπάνες στους προυπολογισμούς των δημοσίων νοσοκομείων για αντιρετροικά φάρμακα το 2014, λόγω των μνημονιακών περικοπών στην Υγεία, ενώ ήδη αρκετοί Έλληνες ασθενείς μένουν ξεκρέμαστοι σε ότι αφορά τη θεραπεία τους και λαμβάνουν αντιρετροικα φάρμακα αποκλειστικά χάρη στην υπέρβαση που κάνουν οι γιατροί των Μονάδων Λοιμώξεων.

Χωρίς πρόσβαση

Όπως εξηγεί ο παθολόγος -λοιμωξιολόγος κ. Μάριος Λαζάνας, χωρίς πρόσβαση σε θεραπεία βρίσκονται κυρίως οι πολίτες που είχαν μικρά μαγαζιά τα οποία έκλεισαν λόγω κρίσης αφήνοντάς τους με χρέη, οπότε αυτοί έχασαν την ασφαλιστική τους κάλυψη καθώς χρωστούν στον ΟΑΕΕ ή στην εφορία. Χαρακτηριστικό είναι ότι 1 στους 4 ασθενείς είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.