Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Ο νεαρός που δε σταματά να ψηλώνει

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μέσα σε δύο εβδομάδες ψήλωσε πέντε εκατοστά.

Ο 18χρονος Josh Gott από το Stockton-on-Tees της Μ. Βρετανίας πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, εξαιτίας της οποίας μπορεί να ψηλώσει μέχρι και πέντε εκατοστά μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων!

Η κατάσταση από την οποία πάσχει είναι τόσο σπάνια, που δεν έχει κάποιο όνομα, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Το νεαρό αγόρι πιστεύεται ότι είναι το μοναδικό άτομο στον κόσμο που υποφέρει από αυτήν την περίεργη ασθένεια, η οποία προκαλεί τη δραματική και απότομη… ανάπτυξή του.

Το ύψος του Josh τώρα φτάνει τα 2,08 μέτρα. Το ύψος της μητέρας του είναι 1,52 μέτρα και του πατέρα του 1,62 μέτρα.

Η μητέρα του 18χρονου, Sharon Elston, προσπαθούσε επί πολλά χρόνια να καταλάβει από τι έπασχε ο γιος της, όμως έμαθε μόλις σχετικά πρόσφατα από τους γιατρούς στο Newcastle ότι για όλα τελικά «φταίει» μια χρωμοσωμική διαταραχή.

Όπως της εξήγησαν οι γιατροί, η διαταραχή αυτή είναι τόσο σπάνια, που δεν γνωρίζουν πολλά γύρω από αυτή, ενώ δεν υπάρχει και θεραπεία. Εξαιτίας αυτής, ο Josh, ψηλώνει μέχρι και πέντε εκατοστά μέσα σε δυο εβδομάδες.



«Δε μπορούμε να βρούμε ρούχα να του κάνουν. Ψάχνουμε συνεχώς στο διαδίκτυο, και αναζητούμε ειδικά καταστήματα στην Αμερική. Δεν ξέρουμε πότε θα σταματήσει. Ο Josh ήδη δυσκολεύεται να μετακινηθεί μέσα στο σπίτι. Σκύβει για να περάσει από τις πόρτες και δε χωράει για να ανέβει στις σκάλες» είπε μητέρα του.

Η μητέρα του παρατήρησε ότι κάτι περίεργο συνέβαινε με το παιδί της, όταν ο Josh ήταν 11 ετών. «Ξαφνικά μέσα σε μισό μήνα ψήλωσε 5 εκατοστά. Πήγαμε στους γιατρούς, αλλά μας είπαν ότι ήταν φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό στην ηλικία του. Όμως δε σταματούσε να ψηλώνει απότομα. Εγώ όμως καταλάβαινα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Ήταν το ψηλότερο παιδί της τάξης του, και εγώ και ο άντρας μου δεν είμαστε κοντοί» συνέχισε.



Πριν από 18 μήνες μάθανε ότι ο Josh πάσχει από μια χρωμοσωμική διαταραχή και ότι η κατάστασή του είναι διαφορετική από το γιγαντισμό. Μάλιστα, οι επιστήμονες που έκαναν τη διάγνωση τούς είπαν ακόμη, ότι είχαν ζητήσει τη γνώμη πολλών συναδέλφων τους από όλον τον κόσμο, όμως κανείς τους δεν είχε συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο.

«Πάντοτε έλεγα ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Θέλω όμως να γίνει κάτι για να είναι καλύτερα. Όχι να γίνει απλά αντικείμενο μιας ενδιαφέρουσας έρευνας» πρόσθεσε η μητέρα του.

Ο Josh καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του έπασχε ακόμη από εγκεφαλικές βλάβες, σκολίωση, επιληψία, διαταραχή ανάπτυξης του ισχίου, αυτισμό και σύνδρομο ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.