Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Αποζημίωση ζητά η οικογένεια της νεαρής δασκάλας στη Ρόδο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αποζημίωση για τη ζωή που χάθηκε εντελώς άδικα, αλλά και για την ασύλληπτη ψυχική οδύνη που υπέστησαν διεκδικούν οι συγγενείς της νεαρής δασκάλας, η οποία έχασε τη ζωή της κατά τη διάρκεια της θεομηνίας, που έπληξε τη Ρόδο, την περασμένη Παρασκευή.

Η οικογενειά της έχει ήδη απευθυνθεί σε δικηγόρους της Ευβοίας και της Ρόδου, οι οποίοι ξεκίνησαν τη διαδικασία της κατάθεσης αγωγής κατά του ελληνικού δημοσίου, αλλά και υποβολής μηνύσεων εναντίον των τοπικών παραγόντων.

Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τη μήνυση, εδώ και 35 χρόνια, έχουν μετατρέψει τον ποταμό της Κρεμαστής σε βασική οδική αρτηρία, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο που εγκυμονούσε κάτι τέτοιο για τους διερχομένους, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των φθινοπωρινών και χειμερινών μηνών.

Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να κινηθεί και ο 30χρονος δάσκαλος Γιάννης Γκίζας (που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο με την 27χρονη Αναστασία Κατσαρού), ο οποίος σώθηκε από θαύμα, καθώς «γαντζώθηκε» σε μία από τις κολώνες της γέφυρας.

Την ίδια στιγμή, άκρως αποκαλυπτικός ήταν σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Νίκος Φαρμακίδης, πολιτικός μηχανικός και προϊστάμενος του τμήματος Περιβάλλοντος Χωροταξίας Δωδεκανήσου, καθώς κατήγγειλε ότι έχουν κλείσει περισσότερα από εκατό ρέματα στο νησί της Ρόδου.

Στο μεταξύ, από τα...ρούχα τους κοντεύουν να βγουν οι πληγέντες από την κακοκαιρία σε Ρόδο και Ψέριμο, καθώς θα πρέπει να καταβάλουν στο δημόσιο όχι ένα ούτε δύο, αλλά δώδεκα δικαιολογητικά, αν...θέλουν να πάρουν το βοήθημα των 560 ευρώ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιάννη Μαχαιρίδη, απαιτούνται τα συγκεκριμένα δικαιολογητικά, προκειμένου μία οικογένεια να εισπράξει το πρώτο βοήθημα των 560 ευρώ που ορίζει ο νόμος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.