Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Μωρό-μαχητής της ζωής!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μόλις μία ώρα μετά τη γέννησή της η καρδιά της μικρής Keira Robertson σταμάτησε να χτυπά για 25 ολόκληρα λεπτά, ενώ το προσωπικό του νοσοκομείου έδωσε τεράστια μάχη για να την επαναφέρει στη ζωή.

Οι γιατροί είχαν προειδοποιήσει τους γονείς της ότι ήταν απίθανο να επιβιώσει περισσότερο από 21 εβδομάδες μέσα στη μήτρα. Επιπλέον, το έμβρυο αντιμετώπιζε κάποιες ανωμαλίες στην καρδιά οι οποίες αποτελούσαν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης του συνδρόμου Down.

Παρά τις προειδοποιήσεις, η 23χρονη μητέρα της μικρής Keira αρνήθηκε να τερματίσει την εγκυμοσύνη της και μία εβδομάδα νωρίτερα από το προκαθορισμένο έφερε στον κόσμο το κοριτσάκι! Εννιά λεπτά αργότερα η καρδιά του μωρού σταμάτησε να χτυπάει, ενώ χρειάστηκαν δύο χειρουργικές επεμβάσεις καρδιάς για να σωθεί.



Η πρώτη εγχείρηση έγινε μόλις 40 λεπτά μετά τη γέννηση της μικρής. Στις οκτώ ημέρες της ζωής της η Keira υποβλήθηκε σε μία ακόμα δεκάωρη επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, κατά την οποία οι γιατροί διεύρυναν τις πνευμονικές βαλβίδες και διόρθωσαν δύο τρύπες στην καρδιά της. «Μετά τη δεύτερη επέμβαση καταφέραμε επιτέλους να την δούμε, αν και δεν ήμασταν προετοιμασμένοι να αντικρίσουμε τις ανοιχτές πληγές στο στήθος της. Όμως, λίγες μέρες αργότερα και σε ηλικία μόλις δύο εβδομάδων άνοιξε τα μάτια της και μπόρεσα να την κρατήσω στην αγκαλιά μου. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή!», λέει γεμάτη χαρά η νεαρή μητέρα.

Σήμερα, η Keira είναι ένα χαμογελαστό μωρό 7 μηνών που μαθαίνει να μπουσουλάει. Η Michaela Robertson, μητέρα επίσης του 4χρονου Kaiden και του 2 ετών Bayley, γέννησε με καισαρική τομή ενώ η επέμβαση διήρκεσε δύο ώρες εξαιτίας της θέσης που είχε πάρει το μωρό. Μάλιστα, η μικρή γεννήθηκε περίπου 3.800 κιλά, 2 κιλά περισσότερα απ’ ό,τι είχαν υπολογίσει οι γιατροί.





Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.