Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

«Ξερονήσια» της εκπαίδευσης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται γι ακόμη μια φορά τα ακριτικά νησιά της χώρας, καθώς δεν υπάρχουν καθηγητές να καλύψουν τις διδακτικές ώρες ούτε για τα παιδιά που βρίσκονται φέτος στη Γ’ Λυκείου και θα κληθούν στο τέλος της χρονιάς να δώσουν Πανελλαδικές.

Στο Καστελόριζο μια μαθήτρια ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι της και να εγκατασταθεί στην Αθήνα σε συγγενικό σπίτι για να παρακολουθήσει εκεί μαθήματα, ενώ στα μικρά νησιά που ανήκουν στο συγκρότημα των Δωδεκανήσων πολλά σχολεία είναι υπό κατάληψη, ενώ τα υπόλοιπα λειτουργούν μόνο για τέσσερις ώρες.

Πέρυσι, αυτά τα νησιά είχαν να αντιμετωπίσουν πάνω από 100 κενά στις διδακτικές αίθουσες , τα οποία καλύφθηκαν σταδιακά μέχρι και τον Νοέμβρη. Φέτος, αν και η κατάσταση είναι βελτιωμένη, δεν έλειψαν τα ευτράπελα.

Στο Καστελόριζο έγινε μετάθεση μιας φιλολόγου από την Καβάλα, η οποία όμως ήταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη. Αν και θα κάλυπτε το κενό για περίπου ένα μήνα, παρουσίασε επιπλοκές στην κύηση μέσα στην πρώτη εβδομάδα, με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει τη θέση της πριν ακόμα προλάβει να ξεκινήσει μαθήματα. Στην Κάσο έγινε διορισμός ενός μαθηματικού, ο οποίος όμως εκτελούσε χρέη αντιδημάρχου στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να απορρίψει τελικά τη θέση του καθηγητή.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.