Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Στο Νότιο Πόλο με τα πόδια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να σπάσει το ρεκόρ ταχύτερου ταξιδιού θέλει ένας 19χρονος.

Θέλει να αναδειχτεί ο ταχύτερος άνθρωπος που θα φτάσει στο Νότιο Πόλο, ένα ταξίδι 639 χιλιομέτρων, τα οποία θα διανύσει με τα πόδια και τα σκι του, ξεκινώντας στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο λόγος για τον 19χρονο αμερικανό εξερευνητή Πάρκερ Λίοτο, από το Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, ο οποίος έχει σκοπό να αναμεταδώσει το ταξίδι του, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 22 ημέρες, μέσω δορυφόρου που θα είναι τοποθετημένος σε ένα φορτηγό υποστήριξης. Το όχημα θα οδηγεί ο συνεργάτης του, ο βετεράνος εξερευνητής Νταγκ Στούπ.

Όπως δήλωσε ο 19χρονος, σκοπός του ταξιδιού του είναι να επιστήσει την προσοχή του κόσμου στις κλιματικές αλλαγές. «Πρέπει να είμαι προετοιμασμένος ότι θα τραβάω ένα έλκηθρο που ζυγίζει περίπου 80 κιλά, επί 12 ώρες την ημέρα, για σχεδόν ένα μήνα», είπε.

Διανύοντας απόσταση 18 χιλιομέτρων την ημέρα, οι δύο εξερευνητές έχουν θέσει ως στόχο να ολοκληρώσουν το ταξίδι τους μέσα σε 22 ημέρες. Το μέχρι τώρα ρεκόρ κατέχει ο Κρίστιαν Άιντ από τη Νορβηγία, ο οποίος ολοκλήρωσε την αποστολή του στο Νότιο Πόλο μέσα σε 24 ημέρες, 1 ώρα και 13 λεπτά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.