Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η Εκκλησία της Κρήτης στη μάχη κατά της ανεργίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Γραφείο ευρέσεως εργασίας έχουν δημιουργήσει εθελοντές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

Περισσότεροι από 2.500 άνεργοι έχουν προστρέξει στο γραφείο ευρέσεως εργασίας που λειτουργεί εδώ και δυο χρόνια από εθελοντές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Όπως μας δήλωσε η υπεύθυνη του γραφείου κα Αυγενάκη το ενδιαφέρον των ανέργων είναι μεγάλο και έχουν καταφτάσει στο γραφείο βιογραφικά και από άλλα μέρη της Ελλάδας εκτός της Κρήτης. Μέσω τους γραφείου ευρέσεως εργασίας έχουν βρει δουλειά αρκετοί άνεργοι ιδίως στον τομέα των χειρωνακτικών εργασιών και της φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως είπε η κα Αυγενάκη στη συνέντευξή μας δεκάδες είναι οι πτυχιούχοι που αναζητούν μια θέση εργασίας. Μάλιστα δήλωσε ότι «υπάρχουν πτυχιούχοι με τόσα προσόντα, που πραγματικά ντρέπομαι».

Το λυπηρό όμως είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράσουν μια εφημερίδα αγγελιών ή να πάρουν ένα τηλέφωνο για μια θέση εργασίας. Σε πολλές περιπτώσεις πηγαίνουν στο γραφείο ευρέσεως της Αρχιεπισκοπής για να τηλεφωνήσουν στον υποψήφιο εργοδότη.

Υπάρχουν μάλιστα άνεργοι, μας ανέφερε, η υπεύθυνη, που δεν έχουν χρήματα για την κάλυψη στοιχειωδών αναγκών και τους οποίους προσπαθεί να ενισχύσει η Αρχιεπισκοπή με τρόφιμα και ρούχα από τη «διακονία της αγάπης». Το γραφείο ευρέσεως εργασίας έχει καταφέρει να βρει εργασία σε περισσότερα από 300 άτομα.

Οι εθελοντές του γραφείο έχουν συνεργασία με το δήμο ενώ αναζητούν σε τοπικές εφημερίδες και στο διαδίκτυο αγγελίες ώστε να τις γνωστοποιήσουν στους ανέργους. Οι υπηρεσίες του γραφείου δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην εύρεση μιας θέσης καθώς παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη ενώ σε άτομα τα οποία είναι άστεγα γίνεται και μια προσπάθεια εύρεσης κατοικίας σε σπίτια που παραχωρούν οι πολίτες.

Πρόκειται πραγματικά για μια αξιέπαινη προσπάθεια του σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου που αξίζει να ενισχυθεί και από τους εργοδότες και άλλους φορείς.

Το Γραφείο λειτουργεί από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από τις 10.00 π.μ. έως τις 12.00 το μεσημέρι, στο κτίριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης. Υπεύθυνη του γραφείου είναι η κ. Ευγενία Αυγενάκη.

Για αποστολή βιογραφικών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του γραφείου που είναι η εξής: ergasia@iak.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2810 335860.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.