Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΙΣΑ: Δικαίωμα όλων των παιδιών με αναπηρία η ισότιμη πρόσβαση στη θεραπεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

'Στόχος του ΙΣΑ είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασθενών, και κυρίως όλων των παιδιών με αναπηρία.', δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

Τη συμβολή της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στην ποιότητα ζωής των παιδιών με νευροαναπτυξιακές διαταραχές, τόνισε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης στο 27ο συνέδριο της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσικοθεραπείας, που διεξήχθη σε συνεργασία με την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Υποστηρικτικής Τεχνολογίας στο Δημοτικό Μέγαρο Αμαρουσίου.

Κατά την ομιλία του έδωσε ιδιαίτερη έμφαση 'στις ακρωτηριαστικές περικοπές του χώρου της Υγείας που πλήττουν την υγεία και την επιβίωση των Ατόμων με Αναπηρία, όταν τα νοσοκομεία στερούνται πια φαρμάκων και εξοπλισμού για να διαγνώσουν και να παρακολουθήσουν τις νευροαναπτυξιακές διαταραχές, τα Εργαστήρια Γενετικής καταργούνται, και ο ΕΟΠΥΥ κόβει επιδόματα, θεραπείες αναλώσιμα και υποχρεώνει τους γονείς να πληρώνουν από την τσέπη τους μεγάλο ποσοστό των εξόδων τους.'

Μιλώντας για το έργο του ΙΣΑ, ο Πρόεδρος τόνισε ότι ο σύλλογος αγωνίζεται για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, για να μην κλείσουν ιδρύματα, για να στελεχωθούν και να λειτουργούν σωστά τα ΚΕΠΑ, για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά με αναπηρία στις θεραπείες και στις παρεμβάσεις που χρειάζονται. 'Στόχος του ΙΣΑ είναι η ισότιμη μεταχείριση όλων των ασθενών, και κυρίως όλων των παιδιών με αναπηρία. Ο αποκλεισμός πλέον δεν είναι μόνο λόγω της έλλειψης προσβασιμότητας, αλλά λόγω της έλλειψης χρημάτων για να ζήσουν. Τα παιδιά που είναι ασφαλισμένα, αποκλείονται από ένα μεγάλο μέρος παροχών… τα παιδιά που είναι ανασφάλιστα καταδικάζονται στον «καιάδα» αν δεν έχουν να πληρώσουν.'

Χαιρετίζοντας τη διεπιστημονική αυτή πρωτοβουλία, ο κ. Πατούλης μίλησε και για τα οφέλη της Υποστηρικτικής Τεχνολογίας που δίδουν τη δυνατότητα σε χιλιάδες που παιδιά με αναπηρία να σταθούν όρθια, να αυτοεξυπηρετηθούν, να επικοινωνήσουν, να ενταχθούν, να νιώσουν έστω και μέσα από τη διαφορετικότητά τους ότι έχουν το ίδιο δικαίωμα στη ζωή όπως όλα τα άλλα παιδιά και δήλωσε ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και θα είναι υποστηρικτής σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.