Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Ο αλτρουισμός ίσως να σας βοηθά να βρείτε ταίρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί να δώσει μια έξτρα ώθηση στη σεξουαλική σας ζωή.
Το να βοηθήσετε μια ηλικιωμένη κυρία να περάσει το δρόμο, να συμμετέχετε σε μια εκστρατεία αιμοδοσίας ή να προσφέρετε εθελοντική εργασία σε ένα συσσίτιο, μπορεί χωρίς να το γνωρίζετε να... δώσει μια έξτρα ώθηση στη σεξουαλική σας ζωή!

Σύμφωνα με ερευνητές από τα πανεπιστήμια Nottingham και Liverpool John Moores, όταν ένας άντρας ή μια γυναίκα έχει ανιδιοτελή συμπεριφορά, γίνεται πιο ελκυστικός στα μάτια ενός πιθανού σεξουαλικού συντρόφου.

Τα αποτέσματα μάλιστα ήταν καλύτερα για τους άντρες, με τις γυναίκες να θεωρούν τα αλτρουιστικά χαρακτηριστικά ενός άντρα ιδιαίτερα ελκυστικά τόσο για μια μακροχρόνια σχέση, όσο και για μια... βραδιά γεμάτη πάθος!

Η μελέτη αυτή βοηθά στην κατανόηση του πώς η φυσική επιλογή, μπορεί να δείξει μια ιδιαίτερη «προτίμηση» σε συμπεριφορές που περιλαμβάνουν την επένδυση χρόνου για να βοηθάμε τρίτους.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν ένα πείραμα με τη βοήθεια 32 γυναικών και 35 ανδρών, από τους οποίους ζήτησαν να αξιολογήσουν το πόσο ελκυστικό έβρισκαν το αντίθετο φύλο, βάσει μιας λίστας «προσόντων».

Σε αυτήν περιλαμβάνονταν «ανιδιοτελή γνωρίσματα», όπως για παράδειγμα «εκείνος κάνει τα ψώνια της ηλικιωμένης γειτόνισσάς του», καθώς επίσης και «ουδέτερα», όπως για παράδειγμα οι προτιμήσεις του ατόμου στο φαγητό.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο BMC Evolutionary Biology, έδειξαν ότι και τα δύο φύλα αξιολόγησαν τους «δυνητικούς για μακροχρόνια σχέση συντρόφους» ως πιο ελκυστικούς, όταν εκείνοι «επένδυαν σε αλτρουιστικές πράξεις», όπως αναφέρει η Daily Mail.

«Δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι αν με το να βοηθά κανείς άλλους στέλνει “σήματα” ότι πιθανώς θα γίνει καλύτερος γονιός, ο οποίος θα βοηθά το σύντροφό του με την ανατροφή των παιδιών, ή αν αυτό σημαίνει ότι “έχει καλά γονίδια”, τα οποία θα οδηγήσουν στην απόκτηση υγιειών παιδιών» είπε η Dr Freya Harrison από το Life Sciences Centre for Biomolecular Sciences του πανεπιστημίου του Nottingham.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.