Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες βγήκαν στους δρόμους της Καβάλας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Πάνω από πεντακόσια άτομα κάθε ηλικίας συμμετείχαν στη μεγάλη γιορτή που διοργάνωσε σήμερα το πρωί ο δήμος Καβάλας και ο ποδηλατικός σύλλογος «Κύκλοτρον» στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο με την παρουσία του ολυμπιονίκη της ποδηλασίας Γιώργου Χειμωνέτου.

Η πλατεία του Δημοτικού Κήπου γέμισε από νωρίς το πρωί από μικρούς και μεγάλους ποδηλάτες, που θέλησαν να συμμετάσχουν για μια ακόμα χρονιά στον ποδηλατικό γύρο που διοργάνωσε ο δήμος Καβάλας στέλνοντας το μήνυμα για μια πόλη ομορφότερη, καθαρότερη, πιο φιλική για όλους χάρη στη χρήση του ποδηλάτου.

Ο Γιώργος Χειμωνέτος μίλησε στα παιδιά για τα οφέλη της ποδηλασίας, τόσο στον άνθρωπο όσο και στην πόλη, αφού το ποδήλατο είναι ένα μέσο μετακίνησης απόλυτα φιλικό στο περιβάλλον που χαρίζει καλή φυσική κατάσταση. Ο ολυμπιονίκης της ποδηλασίας έπαιξε με τα παιδιά διάφορα παιχνίδια με το ποδήλατό τους και τα ενθάρρυνε να συνεχίσουν και στο μέλλον να το χρησιμοποιούν.

Ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης μιλώντας στα ΑΠΕ –ΜΠΕ τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο είναι μια μεγάλη γιορτή για τον δήμο Καβάλας που προωθεί όσο περισσότερο μπορεί τη χρήση του ποδηλάτου. Ο κ. Μιχαλάκης υπογράμμισε ότι αν και η μορφολογία της πόλης που είναι αμφιθεατρικά χτισμένη δεν προσφέρεται για ποδηλασία, εντούτοις το κέντρο της πόλης που καθημερινά ασφυχτικά από τ’ αυτοκίνητα μπορεί να γίνει πιο ανθρωπινό αν γίνεται χρήση του ποδηλάτου. Για τον λόγο αυτό ο δήμος Καβάλας είναι ένας από τους δήμους της χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα με τη χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων έχοντας εγκαταστήσει πέντε σταθμούς σε κομβικά σημεία της πόλης διαθέτοντας συνολικά στους δημότες πενήντα ποδήλατα για τις καθημερινές μετακινήσεις τους.

Ο ποδηλατικό γύρος της Καβάλας προέβλεπε δυο διαδρομές, μια για τα παιδιά και μια για τους ενήλικες. Όλοι τους είχαν την ευκαιρία να κυκλοφορήσουν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης, όπου είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και όλων των τροχοφόρων. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κληρώσεις διαφόρων δώρων που σχετίζονται με το ποδήλατο προσφορά των διοργανωτών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.