Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Καρκινοπαθείς χαρίζουν ζωή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δύο καρκινοπαθείς με μυελογενή λευχαιμία πρόσφεραν συνολικά 30 χάπια (10 ο ένας και 20 ο άλλος) από την πανάκριβη θεραπεία τους, η οποία κοστίζει 2.000 ευρώ τον μήνα, σε ένα ανασφάλιστο 23χρονο παλικάρι, προκειμένου να κερδίσει ένα μήνα ζωή.

Ουσιαστικά, οι δυο ήρωες καρκινοπαθείς, λέγοντας "πάρε λίγα από τα δικά μου χάπια", έσπευσαν να δώσουν χρόνο στον νεαρό ασθενή, ο οποίος παλεύει με τον θάνατο, αδυνατώντας να ανταποκριθεί στα έξοδα της θεραπείας του.

Με αυτήν την συγκινητική πράξη τους ανέδειξαν το μεγαλείο της αλληλεγγύης στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, αλλά και τη δραματική ανεπάρκεια του κράτους να προστατεύσει τους ανασφάλιστους πολίτες του.

Η συγκλονιστική είδηση είναι ακόμα μία τραγική ιστορία που κατέγραψε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), του οποίου τα μέλη (νοσοκομειακοί γιατροί, οδοντίατροι, φαρμακοποιοί, ελεύθεροι επαγγελματίες, νοικοκυρές αλλά και άνεργοι) εδώ και 21 μήνες προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, σε χιλιάδες ανασφάλιστους συμπολίτες μας.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.