Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Σημαντικές καθυστερήσεις στην εκκαθάριση 280.000 φορολογικών δηλώσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πολλά προβλήματα για τους φορολογούμενους.

Σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται στην εκκαθάριση 280.000 περίπου φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου 2013 σε χιλιάδες φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις Εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους.

Συγκεκριμένα, οι φορολογούμενοι ειδοποιήθηκαν μέσω του Taxisnet ότι για να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της δήλωσης που υπέβαλαν ηλεκτρονικά πρέπει να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή εκτύπωση της δήλωσης με τα απαιτούμενα πρωτότυπα δικαιολογητικά στην αρμόδια ΔΟΥ φορολογίας εισοδήματος μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Από τους εν λόγω φορολογούμενους οι 177.000 ειδοποιήθηκαν να προσέλθουν στις εφορίες ή να στείλουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά τους πριν τις 30 Αυγούστου.

Ωστόσο, από τους 332.589 φορολογουμένους μέχρι και χθες είχαν προσέλθει και είχαν καταθέσει τα σχετικά έγγραφα οι 52.683 (15%).

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς το πρόβλημα είναι ότι χιλιάδες φορολογούμενοι, που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή δεν έχουν παραλάβει το ατομικό ειδοποιητήριο και δεν έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να περάσουν από τις εφορίες για επανέλεγχο.

Συνολικά οι υποθέσεις που δεν έχουν ελεγχθεί καθώς δεν έχουν προσκομισθεί τα στοιχεία στις εφορίες ανέρχονται στις 250.947, ήτοι στο 75% του συνόλου. Οι εφορίες έχουν ήδη εκκαθαρίσει 46.391 δηλώσεις (περίπου το 14% του συνόλου), ενώ προς εκκαθάριση ευρίσκονται άλλες περίπου 35.251 δηλώσεις, ο έλεγχος των οποίων θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη της εβδομάδας.

Σημειώνεται πως το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ολοκληρώσει την εκκαθάριση 5.300.000 φορολογικών δηλώσεων , από τις οποίες αναμένεται να εισπράξει 2,98 δισ. ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.