Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Κάθειρξη 20 ετών για τον βιασμό παιδιού σε εντευκτήριο φυλακής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καταδικάστηκαν στη Γαλλία η μητέρα και ο πατριός ενός 8χρονου.

Η μητέρα και ο πατριός ενός οκτάχρονου αγοριού που δικάστηκαν στη Γαλλία για τους εξακολουθητικούς βιασμούς του παιδιού τους το 2009 και το 2010, και μάλιστα μέσα στο εντευκτήριο μιας φυλακής, καταδικάστηκαν την Τετάρτη στην μέγιστη ποινή, της 20ετούς κάθειρξης.

Ο γενικός εισαγγελέας του Κακουργιοδικείου του Στρασβούργου, στην ανατολική Γαλλία ζήτησε και το δικαστήριο συμφώνησε στην φυλάκιση των καταδίκων σε κέντρο κράτησης όπου θα παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό των δικαστικών αρχών για πέντε χρόνια. Η ετυμηγορία αυτή επιτρέπει, σύμφωνα με τον γαλλικό ποινικό κώδικα, την κράτηση σε σωφρονιστικό κέντρο και την παρακολούθηση από γιατρό και κοινωνικό λειτουργό φυλακισμένων που έχουν εκτίσει την ποινή τους για πολύ σοβαρά εγκλήματα, κυρίως σεξουαλικά, αλλά παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο υποτροπής.

Οι δύο κατηγορούμενοι, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ομολόγησαν ότι διέπραξαν πολλούς βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος του παιδιού τους το 2009 και το 2010, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν καταγραφεί με κινητό τηλέφωνο και αποσπάσματά τους παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο.

«Η συμπεριφορά της Σαμπρίνα Μπ. είναι χειρότερη κι από αυτή ενός κτήνους απέναντι στο παιδί της», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας Ζιλ Ντελόρμ. Όσο για τον Λιονέλ Μπαρτελεμί, τον πατριό, που έχει φυλακιστεί από το 2009 για βιαιότητες που διέπραξε στην Τουλ, στην ανατολική Γαλλία, είναι ένας «σαδιστής, με όλη την σημασία της λέξης», σύμφωνα με τον Ντελόρμ που είχε ζητήσει την επιβολή της μέγιστης ποινής σε βάρος του ζευγαριού.

Στο εντευκτήριο της φυλακής, το οποίο είναι «ένας οίκος ανοχής όπου οποιοσδήποτε κάνει οτιδήποτε», σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα, η Σαμπρίνα Μπ. είχε δέσει τα μάτια του γιου της και τον κρατούσε όσο ο πατριός του τον βίαζε. Οι επόπτες της φυλακής δεν είχαν παρατηρήσει τίποτε. Σύμφωνα με στοιχεία της έρευνας, σακούλες σκουπιδιών έφραζαν την γυάλινη πόρτα του εντευκτηρίου της φυλακής αυτής.

Ο Γιανίκ Φελπέν, συνήγορος της πολιτικής αγωγής και νομικός εκπρόσωπος του μικρού αγοριού, που σήμερα είναι οκτώ ετών και διαμένει σε ίδρυμα, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει εναντίον του κέντρου κράτησης στην Τουλ στο τέλος της δίκης για να αποδοθούν ευθύνες.

Το ζευγάρι διατηρούσε μια «σαδομαζοχιστική σχέση» στην οποία άνδρας και γυναίκα ήταν εκ περιτροπής «κύριος» και «σκλάβος», εξήγησε ένας από τους εμπειρογνώμονες ψυχιάτρους που είχαν κληθεί στο δικαστήριο, ο γιατρός Ζαν-Πιέρ Μαΐ.

«Είναι δύσκολο να καθορίσω ποιος χρησιμοποίησε περισσότερο τον άλλον» κατά τις βιαιότητες που υπέστη το παιδί, δήλωσε άλλος ειδικός, ο γιατρός Ζαν-Ζορζ Ρομέρ. Καθ' ομολογία της, η μητέρα του αγοριού βίασε πολλές φορές τον γιο της το 2009 και το 2010, όπως και πολλές είναι οι σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος του.

Είχε παρουσιαστεί αυτοκλήτως στην χωροφυλακή στις 30 Μαΐου του 2011. Σύμφωνα με έναν από τους δικηγόρους της, φέρεται να δρούσε πάντα υπό την απειλή και τις οδηγίες του συντρόφου της. Πολλά βίντεο που περιείχαν εικόνες βιασμών και σεξουαλικών επιθέσεων και δείχνουν τη μητέρα και το παιδί βρέθηκαν κατά τις έρευνες που έγιναν.

«Είναι μια ποινή παραδειγματικής αυστηρότητας, ανάλογης της βαρύτητας του εγκλήματος που διαπράχθηκε», σχολίασε ο εκπρόσωπος της πολιτικής αγωγής Γιανίκ Φελπέν. Ο δικηγόρος του Λιονέλ Μπαρτελεμί εξέφρασε τη λύπη του που «η ψυχική διαταραχή του πελάτη του δεν ελήφθη υπόψη». Όσο για την υπεράσπιση της Σαμπρίνα Μπ. ανακοίνωσε στον Τύπο την πρόσθεσή της να ασκήσει έφεση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.