Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Έτσι δεν θα χαλάσεις την δίαιτά σου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Προσπαθείς με νύχια και με δόντια να μείνεις πιστή στη δίαιτά σου, αλλά ο πειρασμός είναι μεγάλος; Παρά τις απαγορεύσεις υποκύπτεις συχνά στις λιγούρες και στις «γλυκές»… αμαρτίες; Οι επιστήμονες σου δίνουν τη λύση.

Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που διεξήγαγαν ερευνητές του πανεπιστημίου Leeds της Μεγάλης Βρετανίας, η όψη και η μυρωδιά των φρούτων και των λαχανικών βοηθά όσους κάνουν δίαιτα να διατηρήσουν τον αυτοέλεγχό τους και να μην λοξοδρομούν!

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε πως οι εθελοντές που πρώτα είχαν μυρίσει ένα φρέσκο πορτοκάλι, μείωσαν την κατανάλωση σοκολάτας στο μισό, ενώ όσοι επέλεγαν σαλάτα ως ορεκτικό, στη συνέχεια έτρωγαν μικρότερη ποσότητα φαγητού, αφού, η όψη του μαρουλιού συνειρμικά τους υπενθύμιζε πως είναι σε δίαιτα.

Οι επιστήμονες κατέληξαν, λοιπόν, στο συμπέρασμα πως το να βλέπουμε ή να μυρίζουμε φρούτα και των λαχανικά μπορεί να μας κόψει την όρεξη! «Πριν …υποκύψετε στους πειρασμούς φέρτε στο νου σας τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά και αναλογιστείτε τα οφέλη τους. Μπορείτε να περιορίσετε τα εμπόδια προς στον τελικό σας στόχο που είναι το χάσιμο λίπους εάν έχετε πάντα μαζί σας μικρά καρότα ή ένα μήλο», συμβουλεύει η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Νικολά Μπάκλαντ. Η έρευνα παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο Διατροφολογίας και τα αποτελέσματά της αναμένεται να δημοσιευτούν στο επιστημονικό περιοδικό «Ψυχολογία και Διατροφική συμπεριφορά».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.