Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

«Μαχαίρι» στα φωτοβολταϊκά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Να μην εξαιρεθούν τα οικιακά φωτοβολταϊκά στις στέγες από τις μειώσεις στις ταρίφες ζητά η διοίκηση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά (ΣΠΕΦ), που εκπροσωπεί τους επαγγελματίες παραγωγούς του κλάδου.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) έχουν δεσμευτεί ότι δεν θα υπάρξει «κούρεμα» στις επιδοτήσεις σε όσους έχουν εγκαταστήσει οικιακά φωτοβολταϊκά, αλλά ο ΣΠΕΦ εκφράζει τη διαφωνία του.

Αντί για το μεσοσταθμικό «κούρεμα» του 45% (οι μειώσεις φτάνουν το 60% σε κάποιες περιπτώσεις), ο σύνδεσμος αντιπροτείνει να μειωθούν οι τιμές απορρόφησης της ενέργειας που παράγεται από φωτοβολταϊκά κατά 30% (μεσοσταθμικά), χωρίς εξαίρεση για τις μικρές οικιακές εγκαταστάσεις.

Προτείνεται επίσης να μειωθούν κατά 10% οι ταρίφες για τις λοιπές μορφές ανανεώσιμων πηγών (π.χ. αιολικά) και η συμπαραγωγή ηλεκτρισμού/θερμότητας.

Στο υπόμνημα που έστειλε ο σύνδεσμος προς το ΥΠΕΚΑ, αναφέρεται ότι πρέπει να υπάρξει περιορισμός του ρυθμού εισόδου νέων φωτοβολταϊκών στο σύστημα ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και μείωση των επιτοκίων δανεισμού για τα δάνεια που έχουν λάβει οι παραγωγοί από φωτοβολταϊκά στο 4%.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.