Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αντίστροφη μέτρηση για το δεύτερο «κύμα» της διαθεσιμότητας ξεκίνησε στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που πλέον έχει στην κατοχή του όλα τα στοιχεία με τους υπαλλήλους που θα τεθούν στο πρόγραμμα. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου επεξεργάζεται τα στοιχεία 9.820 δημοσίων υπαλλήλων που έχουν φθάσει από όλα τα υπουργεία με στόχο να αποφευχθούν καθυστερήσεις και αστοχίες.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει μέσα στα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει η τρόικα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου και έως τα μέσα Σεπτεμβρίου αναμένεται να θέσει σε διαθεσιμότητα 8.211 υπαλλήλους.

Πιο αναλυτικά, στο δεύτερο γύρο της διαθεσιμότητας αναμένεται να τοποθετηθούν 3.500 δημοτικοί αστυνομικοί και 1.618 υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας εκ των οποίων οι 280 θα είναι γιατροί των νοσοκομείων του πρώην ΙΚΑ.

Από το υπουργείο Παιδείας θα ενταχθούν 1.000 με 1.500 υπάλληλοι που θα είναι κυρίως διοικητικοί υπάλληλοι από τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ και θα προέλθουν από την αξιολόγηση που θα πραγματοποιήσει το ίδιο το εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Από το υπουργείο Εργασίας στη λίστα της διαθεσιμότητας θα προστεθούν περίπου 600 εργαζόμενοι από τα ασφαλιστικά Ταμεία και τα εποπτευόμενα νομικά πρόσωπα, ενώ το υπουργείο Οικονομικών θα προσθέσει στο πρόγραμμα περίπου 400 πλεονάζοντας υπαλλήλους, κυρίως οδηγούς και καθαρίστριες.

Επισήμως η έναρξη για το δεύτερο «κύμα» διαθεσιμότητας θα δοθεί με την υπογραφή της υπουργικής απόφασης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα καθορίζει τα κριτήρια της μοριοδότησης των υπαλλήλων προκειμένου όσοι συγκεντρώσουν χαμηλή βαθμολογία να τεθούν άμεσα στο πρόγραμμα.

Σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι 2.122 υπάλληλοι

Την ίδια στιγμή δημοσιεύθηκαν οι λίστες με τους 2.122 καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης που τίθενται σε διαθεσιμότητα, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσιφάκης. Παράλληλα, αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο και οι λίστες των 302 καθηγητών της τεχνικής εκπαίδευσης και των 25 που εργάζονταν στην Σιβιτανίδειο Σχολή που εξαιρέθηκαν από το καθεστώς.

Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα των υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα


Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα των υπαλλήλων που εξαιρούνται


Διαβάστε αναλυτικά τη λίστα για τη Σιβιτανίδειο

«Θερμό» φθινόπωρο προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ

Δυναμικές κινητοποιήσεις από τον Σεπτέμβριο προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, που έχει προκηρύξει 24ωρη παναττική απεργία για σήμερα και αναμένεται να προχωρήσει σε συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Κατά τη χθεσινή πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Οδυσσέας Ντριβαλάς είπε ότι το συνδικαλιστικό όργανο των υπαλλήλων του Δημοσίου ετοιμάζεται για νέες κινητοποιήσεις στην αρχή του Σεπτέμβρη προκειμένου κυβέρνηση και τρόικα να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με την τύχη του ελληνικού λαού.

«Με την παρουσία τους εδώ θέλουν να δηλώσουν την αντίθεσή τους με τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα, με τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και θέλουν να δείξουν στην κυβέρνηση ότι αν δεν πάρει τα μέτρα πίσω εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα» είπε ο Οδυσσέας Ντριβαλάς για την παρουσία των εργαζομένων στην πορεία της ΑΔΕΔΥ.


Πηγή:http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.