Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Η απίστευτη ιστορία του “παιδιού- ψαριού”

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι σκληρό. Θα δείτε την ιστορία ενός μικρού Βιετναμέζου που πάσχει από μια σπάνια δερματική πάθηση. Η πάθηση λέγεται “ιχθύασις” και το χαρακτηριστικό της είναι ότι το δέρμα έχει εξαιρετική ευαισθησία στις φυσιολογικές συνθήκες (ήλιος, αέρας) και μετατρέπεται σε δέρμα ψαριού. Δηλαδή έχει φολίδες, λέπια, είναι ξηρό και συχνά πυκνά μοιάζει με παχύρρευστο. Ο Μικρός Βιετναμέζος θα μείνει μέχρι να πεθάνει σε ένα νοσοκομείο στη Σαϊγκόν. Τον βρήκαν νεογέννητο στα σκουπίδια, έτοιμο να πεθάνει αφού οι πραγματικοί του γονείς τον παράτησαν βρέφος ακόμη εξαιτίας της ασθένειας του...

Ο Μιν Αν, εκτός από τη δερματική πάθηση που έχει, παρουσιάζει ολική εγκεφαλική αναπηρία. Ο Μιν νοσηλεύεται μόνιμα στο Νοσοκομείο Χο Τσι Μινχ, μαζί με άλλα 60 παιδάκια που έχουν εγκεφαλικές και σωματικές αναπηρίες, στην πόλη της Σαϊγκόν. Στο βίντεο θα παρακολουθήσετε ένα 24ωρό του. Από τις 5.30 το πρωί οπότε και η νοσοκόμα μπαίνει στον θάλαμο και ξυπνάει όλα τα παιδάκια, μέχρι το βράδυ που ο Μιν πέφτει πάλι για ύπνο.

Ο Μιν κοιμάται δεμένος για να προστατευτεί από τον ίδιο του τον εαυτό, αφού ο κίνδυνος να αυτοτραυματιστεί (και το εξαιρετικά ευαίσθητο δέρμα του) είναι τεράστιος. Μόνο ένα πράγμα κάνει ευτυχισμένο τον Μιν. Μόνο ένα πράγμα τον ανακουφίζει: Το νερό. Το δέρμα του δεν έχει πόρους, δεν μπορεί να αναπνεύσει και το κλίμα στο Βιετνάμ είναι βασανιστικό για εκείνον. Νιώθει συνέχεια να φλέγεται. Η ώρα του μπάνιου 2 φορές τη μέρα, με παγωμένο νερό, είναι θείο δώρο. Μετά το μπάνιο του εφαρμόζουν σε ολόκληρο το κορμί μια ειδική κρέμα που τον βοηθάει στον κνησμό. Ακόμη και το να ξυστεί μπορεί να τον τραυματίσει.

Τα άλλα παιδιά στο νοσοκομείο τον αποκαλούν Κα, που στη γλώσσα τους σημαίνει: “ψάρι”. Ο Μιν όμως έχει έναν άνθρωπο που τον λατρεύει. Μια Αγγλίδα γυναίκα η οποία συχνά πυκνά πηγαίνει στο Βιετνάμ, να τον επισκεφτεί και να περάσουν λίγες ώρες μαζί. Τότε μόνο χαμογελάει και είναι χαρούμενος. Όταν την βλέπει από την άκρη του διαδρόμου να έρχεται, τρέχει και πέφτει με αγαλλίαση στην αγκαλιά της.

Η Μπρέντα από το Έσσεξ πιστεύει ότι ο Μιν, εγκεφαλικά δεν είναι στην κατάσταση που οι γιατροί στο Βιετναμ, νομίζουν. Θεωρεί ότι είναι έξυπνος και μπορεί να αλλάξει η ζωή του. Τα 60 ορφανά στο νοσοκομείο είναι θύματα του μακροχρόνιου πολέμου του Βιετνάμ. Οι γονείς τους εκτέθηκαν σε χημικά όπλα και σε διοξίνες και το DNA τους αλλοιώθηκε.

Ένας Βιετναμέζος δερματολόγος πιστεύει ότι η δερματική πάθηση του Μιν δεν είναι αποτέλεσμα της έκθεσης των γονιών του σε χημικά. Τον φωτογράφισε και έστειλε τις φωτογραφίες σε έναν καθηγητή δερματολογίας τον δρ Ντέιβιντ Πέιτζ στο Λονδίνο για μια δεύτερη γνώμη. Ο γιατρός διέγνωσε “ιχθύασις” και σύστησε μια ειδική αγωγή διαφορετική από εκείνη που το χορηγούσαν στο νοσοκομείο. Και πραγματικά τα πρώτα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ




Πηγή: http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.