Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Οργάνωση και λειτουργία Δημοτικών Παραλιών στη Χερσόνησο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Δ.Α.ΜΑΛ. ΑΕ, η μονομετοχική δημοτική επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τις πολυσύχναστες δημοτικές παραλίες «ΠΟΤΑΜΟΣ» στα Μάλια, «ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ» στο Λ. Χερσονήσου και «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» στην Κάτω Βάθεια - Ελιά.


Πρωταρχικό μέλημα της εταιρείας είναι η εξυπηρέτηση του λουόμενου, ο σεβασμός της ιδιαιτερότητας ατόμων με ειδικές ανάγκες και η διευκόλυνση αυτών, καθώς και η προστασία του παράκτιου περιβάλλοντος, σε συνδυασμό με τη συνεχή ανάληψη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την προβολή του ευρύτερου τουριστικού προϊόντος της περιοχής.


Η Δ.Α.ΜΑΛ. ΑΕ, η μονομετοχική δημοτική επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου, διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται τις πολυσύχναστες δημοτικές παραλίες «ΠΟΤΑΜΟΣ» στα Μάλια, «ΣΑΡΑΝΤΑΡΙ» στο Λ. Χερσονήσου και «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ» στην Κάτω Βάθεια - Ελιά.

Τρεις παραλίες λοιπόν, τρεις διαφορετικές εμπειρίες.

Στην παραλία «Ποταμός» στα Μάλια, μια παραλία βραβευμένη επί σειρά ετών με τη γαλάζια σημεία και κυρίως προσβάσιμη για ΑμεΑ, μπορεί κανείς να απολαύσει το παρθένο φυσικό τοπίο και τη πεντακάθαρη θάλασσα, πολύ κοντά στο αρχαιολογικό ανάκτορο των Μαλίων. Ιδανική διαδρομή για ποδηλάτες.

Στην απάνεμη παραλία «Σαραντάρι» στο Λ. Χερσονήσου οι επισκέπτες απολαμβάνουν τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά φυσικά λιμανάκια, ενώ η πρόσβαση και σε αυτή είναι ιδανική με το ποδήλατο.

Τέλος, στην παραλία «Εσταυρωμένος» στην Κάτω Βάθεια - Ελιά, στη κατ’ εξοχήν μεγάλη αθλητική παραλία, προσβάσιμη επίσης σε ΑμεΑ, μπορούν οι λουόμενοι να απολαύσουν εκτός από τη θάλασσα, και δραστηριότητες όπως beach volley και ρακέτες.

Όλες οι παραλίες διαθέτουν άριστο εξοπλισμό όπως WC υψηλών προδιαγραφών, καινούριες ντουζιέρες και αποδυτήρια. Στα πλαίσια της ανάπτυξης δραστηριοτήτων εκπαίδευσης του προσωπικού της ΔΑΜΑΛ ΑΕ ξεκίνησαν σήμερα με την επιμέλεια της συνεργαζόμενης ναυαγοσωστικής εταιρείας «ΠΟΣΕΙΔΩΝ» παρουσιάσεις στα μέλη της εταιρείας αλλά και προς κάθε ενδιαφερόμενο λουόμενο των απαραίτητων κανόνων ασφαλούς κολύμβησης και παροχής πρώτων βοηθειών, καθώς και των τρόπων αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και κινδύνων επί της ακτής.

Παρόμοιες δράσεις και παρουσιάσεις για θέματα ασφαλείας θα ακολουθήσουν και τους επόμενους μήνες, προσελκύοντας όλο και μεγαλύτερο κοινό και ενημερώνοντας τους επισκέπτες, με απώτερο στόχο την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων και ανεπιθύμητων περιστατικών που εγκυμονούν οι ακτές καθώς και η έκθεση στη θάλασσα και στον ήλιο.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης είπε: «Η Δ.Α.ΜΑΛ. Α.Ε. αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο του Δήμου Χερσονήσου αναφορικά με την διαχείριση των δημοτικών παραλίων και έχει τη δυναμική ν’ αποτελέσει μελλοντικά ένα πρότυπο οδηγό για όλους τους ιδιώτες - διαχειριστές των ακτών της ευρύτερης περιοχής του Δήμου μας. Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να ευχαριστήσω την Πρόεδρο, τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα στελέχη της Δ.Α.ΜΑΛ. ΑΕ για τη συνεργασία μας και τις προσπάθειες που κάνουν για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει η εν λόγω επιχείρηση.»



Πηγή: http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.