Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Στο μονοπάτι της αρκούδας η «Καλλιστώ»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο προγράμματος για τη χάραξη θεματικού μονοπατιού για την αρκούδα
.
Στο Γράμμο θα βρεθεί από τις 11 μέχρι τις 25 Αυγούστου η «Καλλιστώ» στο πλαίσιο εθελοντικού προγράμματος για τη χάραξη, τον ήπιο καθαρισμό και τη σήμανση ενός θεματικού μονοπατιού για την αρκούδα, γύρω από το Νεστόριο Καστοριάς.

Το μονοπάτι θα αναδεικνύει τη σημασία και τις οικολογικές απαιτήσεις του είδους, δίνοντας έμφαση στους όρους συνύπαρξης της αρκούδας με τον άνθρωπο στην περιοχή του έργου. Η ομάδα των στελεχών και των εθελοντών της οργάνωσης θα σχεδιάσει επίσης τρόπους αξιοποίησης του μονοπατιού για μελλοντική αξιοποίησή του σε δράσεις περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ενημέρωσης.

Παράλληλα, οι εθελοντές θα συμμετέχουν και σε άλλες χρήσιμες δράσεις, όπως ο καθαρισμός της ειδικής σήμανσης που έχει τοποθετηθεί στο πλαίσιο του έργου LIFE Άρκτος/Καστοριά στο επαρχιακό δίκτυο του Νομού με σκοπό την αποτροπή των τροχαίων ατυχημάτων με θύματα αρκούδες.

Μέσα από τη συμμετοχή τους, οι εθελοντές θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα από τα σημαντικότερα και πιο ιστορικά βουνά της Ελλάδας, να ζήσουν λίγες ημέρες στο Νεστόριο και να επισκεφθούν και άλλα χωριά του Γράμμου, να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες για την βιολογία και την οικολογία της αρκούδας, αλλά και να συζητήσουν με την τοπική κοινωνία για τους όρους συνύπαρξης της αρκούδας με τον άνθρωπο.

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όλοι όσοι είναι άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως γνώσεων ή σωματικών δυνατοτήτων. Μόνη προϋπόθεση η διάθεση για συμμετοχή και συνεργασία, αλλά και η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, αφού οι θέσεις είναι περιορισμένες.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.