Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική πόλο Γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κάθε αρχή και δύσκολη, όμως έγινε δυσκολότερη για τα παγκόσμια κορίτσια μας, τις "χρυσές γοργόνες" του πόλο, αφού στην πρεμιέρα του 15ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος και υπό το βάρος της υπεράσπισης του τίτλου, που είχαν κατακτήσει στην Σανγκάη το 2011, δεν μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στον πλουραλισμό, την εμπειρία και την συνοχή των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να χάσουν με 12-8 (ημίχρονο 4-4). Σίγουρα το σκορ και η διάφορα δεν αντικατοπτρίζει την δυναμική των δυο ομάδων, αφού η εικόνα του παιχνιδιού ήταν τελείως διαφορετική, καθώς στα δυο πρώτα οκτάλεπτα τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση πάλεψαν στα ίσα με τις Αμερικανίδες.

Μόνο που οι παίκτριες του Άνταμ Κρικοριάν, πιο έμπειρες από ποτέ και με φορά από την πρωτιά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια συνταγή και φέτος, έχοντας πλουραλισμό στις κινήσεις τους, καλό κολύμπι, που σημαίνει άριστη φυσική κατάσταση, και συνάμα παίκτριες που κάνουν.....τη διάφορα. Είναι μία ομάδα σμιλεμένη, με γεροδεμένη άμυνα, σωστή επιθετική νοοτροπία, χωρίς επιπολαιότητα, που εκμεταλλεύεται τα οποία κενά και την μερική αδράνεια, όπως έκανε στο δεύτερο μισό του αγώνα κι επικράτησε καθαρά με 12-8, όπως είχε κάνει και στο τουρνουά της Ολλανδίας πριν μια βδομάδα που μας είχε κερδίσει με 11-7.

Γενικά η ομάδα των ΗΠΑ είχε την εμπειρία και τον καταμερισμό του χρόνου στις 11 από τις 12 παίκτριες που χρησιμοποιήθηκαν, με την τερματοφύλακα Άρμστρονγκ (και πολύ καλή μάλιστα) να παίζει και στα 32 λεπτά, ενώ εκμεταλλεύονταν εύκολα τον παίκτη παραπάνω, εν αντιθέσει με τις δικές μας, που το έκαναν μια φορά. Φυσικά μετρήσανε και κάποιες βιαστικές κι επιπόλαιες επιλογές μας στην επίθεση, τις οποίες εκμεταλλεύτηκαν στο 3ο και 4ο οκτάλεπτο, κι έτσι έφθασαν στο 12-8, ενώ το ημίχρονο ήταν 4-4 και το πρώτο οκτάλεπτο ήταν 2-1 υπέρ της Εθνικής μας.


Πρεμιέρα με ήττα για την Εθνική πόλο Γυναικών

Η εθνική μας είχε για πλοηγό στο διάστημα αυτό την πολύ καλή και σταθερή αρχηγό Αντιγόνη Ρουμπέση, η οποία έπαιξε 32 λεπτά, όσα και η Ελενα Κούβδου, ενώ ακολούθησαν με 31.28 η Χριστίνα Τσουκαλα, η οποία βρήκε το χέρι της και πέτυχε 3 γκολ, όσα και η Ρουμπέση, με την λήξη του ημιχρόνου, η Αλεξάνδρα Ασημάκη που έδωσε κι έφαγε ξύλο ως φουνταριστή  επί 28.30, και η Αβραμίδου με την Φιλιώ Μανωλιουδάκη με 25 και 23.52 λεπτά αντίστοιχα. Λογικό ήταν να "σκάσουν" στο β΄ μέρος, όταν πήραν με τις συνεχείς αλλαγές οι Αμερικανίδες πάνω τους, και να υποταγούν στην ανωτερότητα της αντίπαλης ομάδας. Από τις μικρές έπαιξε περισσότερο η Ελευθερία Πλευρίτου (19 λεπτά και κάτι), αλλά σίγουρα μπορούσαν να βοηθήσουν περισσότερο χρόνο και η Βασιλική Διαμαντοπούλου, που έδειξε καλά στοιχεία, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου και την Χριστίνα Κότσια ή την Μπενέκου, που μπήκαν (οι τρεις τελευταίες) μόλις για 2 λεπτά. Την ώρα που οι Αμερικανίδες είχαν μέσο όρο συμμετοχής τα 18 λεπτά, με κορυφαίες τις Στέφενς, Νιούσουλ και Ρούλον, πέραν της Αρμστρονγκ.

Διαιτήτευσαν οι Μπορέλ (Ισπανία) και Κορύζινα (Πολωνία), με τον πρώτο να παίζει λίγο υπέρ των Ολυμπιονικών.

Τα οκταλεπτο: 1-2, 3-2, 4-2, 4-2.

ΗΠΑ (Κρικοριάν): Αρμστρονγκ, Σίλβερ, Φάταλ 1, Κλαρκ 1, Στέφενς 3, Μάθιουσον 2, Νιούσουλ 2, Ρούλον 2, Κλαρκ 1, Κράους, Ντρις, Κρεγκ, Σάιντεμαν. Δεν έπαιξε μόνον η 2η τερματοφύλακας Τουμουλαι.

ΕΛΛΑΔΑ (Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 3, Ψούνη, Αβραμίδου 2, Ασημάκη, Ρουμπέση 3, Μανωλιουδάκη, Ελ.Πλευρίτου, Β. Διαμαντοπούλου, Μπενέκου, Μαργ. Πλευρίτου, Κότσια. Δε χρησιμοποιήθηκε η νεαρή τερματοφύλακας Χρ. Διαμαντοπούλου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.