Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Να δοθεί ουσιαστική παράταση στις προθεσμίες, ώστε όλα να γίνουν ομαλά»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Κ.Κόλλιας: Αλλιώς, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν νέα φοροκαπέλα.

Να δοθεί παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων ζητάει ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, τονίζοντας μάλιστα ότι φορολογική πολιτική μέσω... twitter δεν μπορεί να ασκηθεί.

Με αφορμή τα προβλήματα και τις σοβαρές δυσλειτουργίες, που παρατηρούνται στο TASXISNET, στη λήξη της πρώτης προθεσμίας για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, ο αντιπρόεδρος της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων και του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, δήλωσε:

«Για ακόμα μια φορά, φορολογούμενοι και φοροτεχνικοί βρίσκονται όμηροι της προχειρότητας, με την οποία επιχειρήθηκε φέτος να εφαρμοστεί για πρώτη φορά η υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Ο κύριος Θεοχάρης ήταν αυτός, που -ως επικεφαλής τότε της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων- διαβεβαίωνε ότι το σύστημα ήταν πανέτοιμο να υποδεχθεί τα εκατομμύρια των δηλώσεων.

Παρ΄ όλα αυτά, η εφαρμογή άνοιξε με καθυστέρηση τρεισήμισι και πλέον μηνών. Ο κύριος Θεοχάρης είναι τώρα αυτός, που -ως Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων- διαβεβαίωνε πριν από λίγο καιρό ότι οι τόκοι καταθέσεων θα προσυμπληρωθούν άμεσα και χωρίς προβλήματα στα έντυπα. Παρ΄ όλα αυτά, τα ποσά ενεγράφησαν ενάμισι μήνα μετά και με πολλά λάθη.

Ο κύριος Θεοχάρης είναι και τώρα αυτός, που διαβεβαίωνε πριν από μία εβδομάδα ότι το TAXISNET δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Παρ΄ όλα αυτά, το σύστημα βρίσκεται από το πρωί εκτός λειτουργίας. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες.

Δεν είναι, όμως, ώρα αυτή τη στιγμή για να ασχοληθούμε με αυτές. Προέχει η εξυπηρέτηση των φοροτεχνικών και των πελατών τους-φορολογουμένων, ώστε να υποβληθούν οι δηλώσεις χωρίς άλλη ταλαιπωρία και -φυσικά- χωρίς πρόστιμα για καθυστερήσεις, για τις οποίες μόνο τα λογιστικά γραφεία δεν ευθύνονται. Προέχει στην ουσία να δοθεί ουσιαστική παράταση στις προθεσμίες, ώστε όλα να γίνουν ομαλά, όπως σε κάθε ευνομούμενη χώρα και να εισπραχθούν οι φόροι στην ώρα τους. Αλλιώς, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν νέα φοροκαπέλα, αφού οι καθυστερήσεις στην είσπραξη των εσόδων θα φέρουν – τι άλλο ; - νέα μέτρα ! Και, σε κάθε περίπτωση, κύριε Θεοχάρη, φορολογική πολιτική μέσω... twitter δεν μπορεί να ασκηθεί».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.