Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Σύντομα επτά νέες ράμπες για ΑμεΑ σε παραλίες της Αττικής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής προχωρά τις διαδικασίες ανάθεσης-τοποθέτησης επτά μηχανισμών πρόσβασης ατόμων με κινητικά προβλήματα σε παραλίες της Αττικής. Μετά από συνεργασία με το Δήμαρχο Πειραιά Βασίλειο Μιχαλολιάκο ένας μηχανισμός πρόσβασης ΑΜΕΑ θα τοποθετηθεί και στην πλαζ της Φρεαττύδας.

Ο μηχανισμός πρόσβασης είναι εφεύρεση της επιτροπής ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και παρέχει τη δυνατότητα σε άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ) κυρίως με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς τη βοήθεια συνοδού.

Μετά τη υλοποίηση της συγκεκριμένης απόφασης ο αριθμός των μηχανισμών πρόσβασης που έχει τοποθετήσει Περιφέρεια Αττικής, με δαπάνες του προϋπολογισμού της, ανέρχεται σε 17 και καλύπτουν παραλίες στον Πειραιά, τη Δυτική Αττική, την Ανατολική Αττική, τον Νότιο Τομέα Αθηνών αλλά και στη Σαλαμίνα και τα Κύθηρα.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στέφανος Χρήστου τόνισε:

«Η Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύει με έργα και πρωτοβουλίες ότι βρίσκεται δίπλα στους συμπολίτες μας με ειδικά προβλήματα και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να διευκολύνει την καθημερινότητά τους. Είμαι βέβαιος ότι το σύνολο των πολιτών αγκαλιάζει αυτή την προσπάθειά μας και θα περιφρουρήσει τους μηχανισμούς από κακή χρήση και βανδαλισμούς, μαζί με τους κατά τόπους Δήμους που αναλαμβάνουν τη συντήρηση και την φύλαξή τους».



Πηγή: http://greenweek.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.