Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Tο τεχνητό μαύρισμα προκαλεί... εθισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένας στους επτά επιστρέφει στο σολάριουμ αφού διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος.
Ένας στους επτά ανθρώπους επιστρέφει στο σολάριουμ αφού διαγνωστεί με καρκίνο του δέρματος. Η απόδειξη ότι κάποιοι άνθρωποι είναι εθισμένοι στο τεχνητό μαύρισμα είναι η έρευνα που έκανε η Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι όπως ένας μανιώδης καπνιστής δεν σταματά το κάπνισμα ακόμη κι αν διαγνωστεί με καρκίνο έτσι και όσοι είναι μανιακοί με το τεχνητό μαύρισμα επιστρέφουν σε αυτό παρά τη διάγνωση καρκίνου του δέρματος.

Η μελέτη περιελάμβανε άτομα που είχαν διαγνωστεί με βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, μια αργή ανάπτυξη του καρκίνου του δέρματος που μπορεί να αφαιρεθεί αλλά αυξάνει τον κίνδυνο για επανεμφάνιση καρκίνου του δέρματος και μάλιστα σε νεαρή ηλικία.

«Υπάρχουν πολλά στοιχεία που δείχνουν ότι η έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί να είναι εθιστική», λένε οι ερευνητές στο Reuters, υπάρχουν άνθρωποι που ξυπνούν το πρωί και το πρώτο πράγμα που θέλουν να κάνουν είναι να μπουν σε μια καμπίνα σολάριουμ.

Οι ερευνητές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους νέους, να μην υιοθετήσουν μια τέτοια συμπεριφορά και επισημαίνουν ότι το τεχνητό μαύρισμα φτάνει ως τα βαθιά στρώματα της επιδερμίδας καταστρέφοντας τα.


Πηγή: https://www.healthpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.