Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

«Έχουμε δυνατότητες για σπουδαία πράγματα»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και δεν υπήρξαν υστερήσαντες στη μεγάλη νίκη της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών με 8-7 επί της Ισπανίας, που χάρισε στην ελληνική ομάδα την πρώτη θέση του Α΄ ομίλου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, ο Κώστας Τσαλκάνης ίσως δικαιούται τον τίτλο του κορυφαίου.

Με 11 αποκρούσεις σε 18 σουτ που πήγαν στην εστία του, αλλά κυρίως με δύο μεγάλες επεμβάσεις στις αρχές της τρίτης περιόδου, όταν το σκορ ήταν 3-2, ο τερματοφύλακας της Βουλιαγμένης ήταν ο πρωταγωνιστής της μεγάλης βραδιάς για το ελληνικό πόλο.

Στις δηλώσεις του, πάντως, δεν στάθηκε στη δική του απόδοση, αλλά στις προοπτικές της ομάδας στη συνέχεια της διοργάνωσης.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Κάναμε μεγάλο ματς απέναντι στην οικοδέσποινα και, παρά το γεγονός ότι δεχθήκαμε πιέσεις από τη διαιτησία και χάσαμε τους δύο βασικούς αμυντικούς μας νωρίς, είχαμε τις δυνάμεις και πετύχαμε τη μεγάλη νίκη. Αν συνεχίσουμε με αυτή την εκπληκτική άμυνα και τον πλουραλισμό στην επίθεση, πιστεύω ότι έχουμε δυνατότητες για σπουδαία πράγματα», υπογράμμισε ο Τσαλκάνης.

Αληθινός αρχηγός αυτής της ομάδας, όπως φάνηκε κι από τον τόνο της ομιλίας του προς τους συμπαίκτες του λίγο πριν αρχίσει το ματς, ο Χρήστος Αφρουδάκης ήταν αυτός που «ξεκόλλησε» επιθετικά την ομάδα στα μέσα της τρίτης περιόδου, αλλά κι αυτός που μοίρασε τέσσερις ασίστ διασπώντας την ισπανική άμυνα.

«Αυτό που περιμέναμε το είδαμε. Παίξαμε ως ομάδα, με συνεχή αλληλοκάλυψη στην άμυνα, με πολύ καλή απόδοση στην επίθεση και δεν μας πτόησε το γεγονός ότι χάσαμε πολύ νωρίς τους δύο βασικούς αμυντικούς μας. Παίξαμε φοβερή άμυνα όλοι μας και, όταν χρειάστηκε να βγούμε στην επίθεση, το κάναμε με τον καλύτερο τρόπο, τόσο εγώ όσο κυρίως ο Φουντούλης, που είναι πολύ καλός σουτέρ, ενώ και ο Βλαχόπουλος πέτυχε ένα πολύ κρίσιμο γκολ. Καταφέραμε να πάρουμε την πρώτη θέση για να έχουμε εύκολο αντίπαλο. Θα πρέπει να προσέξουμε για να μην πάθουμε καμιά ζημιά, αλλά έτσι όπως παίζουμε δεν έχουμε πρόβλημα», τόνισε ο Αφρουδάκης.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που στην πρώτη μου εμφάνιση σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίρνουμε την πρώτη θέση στον όμιλο», είπε από την πλευρά του ο Αγγελος Βλαχόπουλος, που μίλησε και για το κρίσιμο γκολ που πέτυχε, διαμορφώνοντας το 8-6.

«Πιστεύω ότι όποιος ήταν στη θέση μου το ίδιο θα έκανε, να λειτουργήσει με ψύχραιμο τρόπο για να πετύχει το γκολ. Με τέτοια ομάδα δεν φοβόμαστε τίποτα», κατέληξε ο 22χρονος περιφερειακός.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.