Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ο Νέμο έγραψε ιστορία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είναι το πρώτο γουρούνι που νίκησε τον καρκίνο.

Ο Νέμο, το εικονιζόμενο γουρουνάκι- βάρους 331 κιλών- έχει γράψει ιστορία.

Είναι το πρώτο γουρούνι το οποίο υποβλήθηκε σε θεραπεία για λέμφωμα και η θεραπεία κρίθηκε επιτυχής. Το αποτέλεσμα αυτό γεννά ελπίδες στους επιστήμονες για βήματα προόδου στη θεραπεία του καρκίνου σε μεγάλα ζώα.
Ο Νέμο έγραψε ιστορία

Ο ιδιοκτήτης του, George Goldner, πρόσεξε πριν από λίγους μήνες πως όταν πήγε να ταΐσει τα έξι γουρούνια του, ο Νέμο φερόταν παράξενα. Ξαφνικά σταμάτησε να τρώει και έπεσε στη λάσπη.

Ο Goldner τον μετέφερε στο νοσοκομείο ζώων Cornell University Hospital for Animals (CUHA) στη Νέα Υόρκη όπου έμαθε πως ο 4χρονος Νέμο είχε, σύμφωνα με τους γιατρούς, λέμφωμα.

Οι ερευνητές του νοσοκομείου εξήγησαν στον Goldner πως δεν είχαν δει ποτέ γουρούνι να θεραπεύεται από τον καρκίνο. Ωστόσο εκείνος επέμενε να δοθεί κάποια θεραπεία στον Νέμο βασισμένη στις υπάρχουσες γνώσεις για τον καρκίνο σε σκύλους και ανθρώπους χωρίς να τους απασχολήσει το κόστος.

Τέσσερις μήνες μετά την πρώτη μεταφορά του στο νοσοκομείο, ο Νέμο έγραψε ιστορία καθώς είναι το πρώτο γουρούνι που υποβλήθηκε σε θεραπεία για το λέμφωμα η οποία στέφθηκε με επιτυχία, γεννώντας ελπίδες στους γιατρούς.

Αν όλα πάνε καλά, ο Νέμο θα επιστρέψει το Σεπτέμβριο σπίτι του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.