Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες εγκλωβισμένοι στην αναμονή για πιστοποίηση αναπηρίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Την απόγνωση χιλιάδων ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, που είναι εγκλωβισμένοι στις λίστες αναμονής των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), μεταφέρει με ανοιχτή επιστολή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) προς τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.


Η Συνομοσπονδία τονίζει για πολλοστή φορά ότι το σύστημα πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας που εφαρμόζει η χώρα από το 2011 έχει καταστεί δαμόκλειος σπάθη και προκρούστεια κλίνη για τη ζωή των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους. Προσθέτει επίσης ότι η αξιοπιστία της πολιτείας έχει απολεσθεί προ καιρού για τον τρόπο με τον οποίο έχει χειριστεί τα θέματα που απασχολούν τους φτωχότερους των φτωχών πολιτών της χώρας.

Η ανοικτή επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία προς την πολιτική ηγεσία καταλήγει: «Δεν πάει άλλο. Απαιτείται πολιτική λύση εδώ και τώρα. Σας προειδοποιούμε ότι δεν θα αργήσει η ημέρα που τα άτομα με αναπηρία θα κατακλύσουν το κέντρο της Αθήνας από κάθε σημείο της χώρας, απαιτώντας να δοθεί τέλος και να σταματήσει η λειτουργία του κοινωνικού σφαγείου της αναπηρίας με την ονομασία ΚΕΠΑ».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.