Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

4 δισ. άνθρωποι πάσχουν από παραμελημένες φθορές στα δόντια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δισεκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν από παθήσεις των δοντιών που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με αγωγή, ανακάλυψε έρευνα.

Ερευνητές του Institute of Dentistry στο Queen Mary, University of London, ανακάλυψαν ότι οδοντικά προβλήματα επηρεάζουν μέχρι 3,9 δισ. ανθρώπους-περισσότερο από το ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού,

Ο ερευνητής Wagner Marcenes, δήλωσε ότι παγκοσμίως υπάρχουν περίπου 4 δισ. άνθρωποι που υποφέρουν από στοματικές παθήσεις που δεν έχουν αντιμετωπιστεί, που προκαλούν πονοκέφαλο και τους εμποδίζουν από την κατανάλωση φαγητού και πιθανόν από τον κατάλληλο ύπνο, κατάσταση που αποτελεί αναπηρία. Σε αυτό τον αριθμό δεν περιλαμβάνονται οι μικρές κοιλότητες ή η ελαφριά νόσος των ούλων, επομένως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη στοματική υγεία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι οι κοιλότητες που δεν αντιμετωπίζονται επηρεάζουν το 35% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Dental Research, έδειξε επίσης ότι η στοματική κατάσταση υποδεικνύει μέση απώλεια υγείας 224 ετών ανά 100.000 ανθρώπους.

Επιπλέον, το παγκόσμιο βάρος των στοματικών παθήσεων αυξήθηκε κατά 20% μεταξύ του 1990 και 2010, πρωταρχικώς λόγω της αύξηση του πληθυσμού και της γήρανσης. Τα παγκόσμια προβλήματα μετατοπίζονται επίσης από τη σοβαρή φθορά δοντιών σε σοβαρές νόσους των ούλων και κοιλότητες που δεν έχουν αντιμετωπιστεί με αγωγή.

Ο Marcenes δήλωσε ότι η απώλεια των δοντιών συχνά είναι το τελικό αποτέλεσμα όταν αποτυγχάνουν θεραπείες ή όταν δεν είναι διαθέσιμες. Πιθανόν οι τρέχουσες οδοντιατρικές υπηρεσίες ανταποκρίνονται καλύτερα στην πρόληψη της φθοράς δοντιών σε σχέση με το παρελθόν, αλλά χρειάζονται σημαντικές προσπάθειες για να εμποδίσουν την εμφάνιση και ανάπτυξη νόσων των ούλων και απώλειας δοντιών. Όσο περισσότερο διατηρεί κάποιος τα δόντια του τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση στις υπηρεσίες για την αντιμετώπιση, δήλωσε.

Οι πιο σημαντικές αυξήσεις στο βάρος των στοματικών παθήσεων παρατηρούνται στην Ωκεανία και σε περιοχές της Αφρική.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.