Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκε η παιδική χαρά στην πλατεία Μηνά Πατρικίου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παραδόθηκε σήμερα μία ακόμη παιδική χαρά, στην 5η Δημοτική Κοινότητα της Θεσσαλονίκης, καθώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακατασκευής, επισκευής και συντήρησής της. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά βρίσκεται στο χώρο της πλατείας Μηνά Πατρικίου, στη συμβολή των οδών Κρήτης, Γρηγορίου Ε’ και Καθηγητού Παπαδάκη. Η πλατεία έχει κυκλικό σχήμα, με κίνηση αυτοκινήτων περιμετρικά και ακτινωτές διελεύσεις πεζών προς το κέντρο της. Ένα τμήμα της περιφράσσεται ώστε να αποτελέσει πιστοποιημένη παιδική χαρά. Για λόγους ασφαλείας η είσοδος της παιδικής χαράς βρίσκεται στην πλατεία και όχι στην περίμετρό της όπου κινούνται αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, επιλέχθηκε ένα σύνθετο παιχνίδι με δύο τσουλήθρες, ενώ τοποθετήθηκαν τέσσερις κούνιες και μια πρωτότυπη κούνια – «φωλιά». Τοποθετήθηκε περίφραξη η οποία κατά το μεγαλύτερο τμήμα της ακολουθεί την υφιστάμενη διαμόρφωση της πλατείας, ενώ η παλιά βρύση αντικαταστάθηκε με νέα διπλής όψης, ώστε να γίνεται χρήση και από το πάρκο και από το εσωτερικό της παιδικής χαράς.

«Στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του δήμου Θεσσαλονίκης του έτους 2012-2013 περιλαμβάνεται η ανακατασκευή 28 παιδικών χαρών», σημείωσε ο αντιδήμαρχος Αστικού Περιβάλλοντος, Ανδρέας Κουράκης τονίζοντας ότι πρωταρχικός στόχος είναι η υγιεινή και η ασφάλεια των παιδιών αλλά και η εξασφάλιση του πιστοποιητικού καταλληλότητας που προβλέπεται από τη νομοθεσία. Επιπλέον πρόσθεσε: «Οι παιδικές χαρές που έχουν παραδοθεί ανακατασκευασμένες και με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές λειτουργίας, ποιοτικών χαρακτηριστικών και αισθητικής ανέρχονται σε είκοσι, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ θα παραδοθούν σταδιακά για χρήση εντός του 2013 σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα».



Στην ανακατασκευή της συγκεκριμένης παιδικής χαράς έχουν ληφθεί υπόψη οι αρχές σχεδιασμού για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ. Για την επίστρωση του ελαστικού δαπέδου επιλέχθηκαν ελαστικές πλάκες σε πράσινο χρώμα, ενώ επανατοποθετήθηκαν δύο φωτιστικά που η θέση τους αποτελούσε εμπόδιο για την κίνηση των παιδιών. Επίσης ανακατασκευάστηκε το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και τοποθετήθηκε ένα επιπλέον συμβατικό φωτιστικό και πρόκειται άμεσα να τοποθετηθούν επιπλέον δύο φωτοβολταϊκά φωτιστικά, που θα έχουν και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, ενώ προβλέπεται να τοποθετηθεί επιπλέον εξοπλισμός όπως παγκάκια και κάδοι ανακύκλωσης.

«Ο σχεδιασμός πέρα των άλλων έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην εξοικείωση των παιδιών με την έννοια του σεβασμού προς το περιβάλλον, με την εφαρμογή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας - φωτοβολταϊκών φωτιστικών και εφαρμογής της ανακύκλωσης», κατέληξε ο κ. Κουράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.