Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο εθελοντισμός κάνει καλό στην υγεία των μεγαλυτέρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης αρτηριακής πίεσης.
Η εθελοντική εργασία σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς εκτός από κοινωνική προσφορά κάνει καλό και στην υγεία σας, αναφέρουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο εθελοντισμός μειώνει την αρτηριακή πίεση. Οι μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι που προσφέρουν 200 ώρες εθελοντικής εργασίας το χρόνο, δηλαδή περίπου 25 μέρες 8ωρης εθελοντικής εργασίας, μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής αρτηριακής πίεσης κατά 40%!

Η υπέρταση είναι η κύρια αιτία πρόκλησης εγκεφαλικών και καρδιακών επεισοδίων.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή οι άνθρωποι που αφιερώνουν το χρόνο τους σε τρίτους, απολαμβάνουν ισχυρότερους δεσμούς φιλίας και κοινωνικών συναναστροφών απ’ όσους δεν ασχολούνται με τον εθελοντισμό.

«Όσο ο άνθρωπος μεγαλώνει μειώνονται οι αλλαγές στη ζωή όπως η συνταξιοδότηση, το πένθος και η “αναχώρηση” των παιδιών από το σπίτι, μειώνουν τις ευκαιρίες κοινωνικών επαφών» λέει ο καθηγητής του πανεπιστημίου Carnegie Mellon της Πενσιλβάνια, Sheldon Sneed.

«Η συμμετοχή σε εθελοντικές δραστηριότητες τους δίνει τη δυνατότητα κοινωνικών συναναστροφών, που ίσως σε διαφορετική περίπτωση να μην είχαν. Υπάρχουν αρκετά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι οι καλές κοινωνικές επαφές προάγουν την υγεία και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων υγείας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έντυπο ψυχολογίας και γήρανσης της Αμερικανικής Εταιρείας Ψυχολογίας, η εθελοντική εργασία είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αποφυγής της υψηλής αρτηριακής πίεσης, χωρίς τη χρήση φαρμάκων.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.