Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Φειδωλές υποσχέσεις από Βρούτση για παιδικούς σταθμούς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δέσμευση για τη χρηματοδότηση των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των ΚΔΑΠ Παιδιών Με Αναπηρία (ΚΔΑΠΜΕΑ) με 150 εκατ. ευρώ κατά τη νέα σχολική χρονιά ανέλαβε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

 


Εκτίμηση της ΚΕΔΕ είναι ότι το ποσό δεν επαρκεί, λόγω του αναμενόμενου κύματος αύξησης των αιτήσεων για τη φιλοξενία παιδιών στις παραπάνω δομές. «Ζητήσαμε από τον κ. Βρούτση να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα αύξησης της χρηματοδότησης με αδιάθετους πόρους από άλλα διαρθρωτικά ταμεία, ώστε να διασφαλιστούν περισσότερα χρήματα και να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση που θα υπάρχει από τους γονείς για τη φιλοξενία των παιδιών», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, στο τέλος της συνάντησης. Από τη διασφάλιση του παραπάνω ποσού αναμένεται ότι θα ωφεληθούν περίπου 60.000 οικογένειες.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανεργίας, και ειδικότερα την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στους δήμους, από τον κ. Βρούτση παρασχέθηκαν διαβεβαίωσεις ότι μέσα στο μήνα θα υπάρξει συνάντηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ώστε να ξεκινήσει η υλοποίησή του από τον Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά 50-60 χιλιάδες άτομα, είναι πεντάμηνης διάρκειας και έχει προϋπολογισμό περίπου 150 εκατ. ευρώ.

Η ΚΕΔΕ μαζί με το CEMR, δηλαδή το Συμβούλιο Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης, έχει καταθέσει τόσο στον υπουργό Εργασίας όσο και στον πρωθυπουργό αίτημα εγκεκριμένο από τον προέδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, που αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων. Πρόκειται για το πρόγραμμα EU-STARTER, προϋπολογισμού 6 δισ. ευρώ, με χρηματοδότηση που φτάνει στο 100% για τις χώρες του Νότου. Σε σχέση με την εν λόγω πρόταση, ζητήθηκε από τον υπουργό να την προωθήσει ως βασική προτεραιότητα στα ευρωπαϊκά φόρουμ, αλλά και στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 27-28 Ιουνίου.



Πηγή: http://www.enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.