Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Βελτίωση της κυστίτιδας χωρίς αντιβιοτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πρόθυμες οι γυναίκες να καθυστερήσουν τη λήψη αγωγής.
Πολλές γυναίκες με συμπτώματα κυστίτιδας (τσούξιμο, αίσθημα καύσου και πόνου κατά την ούρηση) επιλέγουν να μην πάρουν αντιβίωση και να δώσουν στο σώμα τους την ευκαιρία να αυτοιαθεί σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο ανοιχτής πρόσβασης περιοδικό BMC Family Practice.

Στην έρευνα που έγινε από τους ειδικούς του Πανεπιστημίου του Άμστερνταμ οι συμμετέχουσες ερωτήθηκαν αν θα ήταν πρόθυμες να καθυστερήσουν τη λήψη αντιβίωσης για την αντιμετώπιση μιας απλής κυστίτιδας.

Το ένα τρίτο των γυναικών ήταν πρόθυμες να αναβάλουν την λήψη αντιβίωσης για αργότερα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 70% αυτών μετά από μια εβδομάδα είτε είχαν θεραπευτεί είτε τα συμπτώματά τους είχαν βελτιωθεί.

Ο επικεφαλής ερευνητής Dr Bart Knottnerus σχολίασε ότι «οι γυναίκες ίσως είναι πιο πρόθυμες από όσο πιστεύουν οι ίδιοι οι γιατροί να καθυστερήσουν την λήψη αγωγής. Οι κατάλληλες συστάσεις και οδηγίες ή η λήψη ενός παυσίπονου αντί για αντιβίωση, μπορεί να αποδειχθούν αποτελεσματικές και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης ανθεκτικών στα αντιβιοτικά μικροβίων».


Πηγή: http://www.vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.