Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Σε 30 ανήλθαν οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από το νέο κορονοϊό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μετά την καταγραφή τριών νέων θανάτων στη Σαουδική Αραβία.

Σε 30 ανήλθαν οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από τον νέο κορονοϊό που μοιάζει στο SARS (Σοβαρό και Οξύ Αναπνευστικό Σύνδρομο), μετά την καταγραφή τριών νέων θανάτων στην Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Η Σαουδική Αραβία μας ενημέρωσε χθες για τρεις νέους θανάτους που συνδέονται με τον κορονοϊό αυτόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Γκλεν Τόμας.

Πρόκειται για τρεις περιπτώσεις ασθενών που είχαν ήδη καταχωρηθεί στα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, πρόσθεσε.

Εξάλλου, σύμφωνα με τον ίδιο, «άλλο ένα κρούσμα εντοπίστηκε», και αυτό στην Σαουδική Αραβία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με αυτό το νέο κρούσμα ανήλθε πλέον σε 50 ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στον κόσμο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του ΠΟΥ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει στις 29 Μαΐου ότι είχε ενημερωθεί για ένα «σύνολο 49 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα οποία περιλαμβάνονταν 27 θάνατοι».

Η Σαουδική Αραβία είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέον αυτόν κορονοϊό, ο οποίος ονομάστηκε από τον ΠΟΥ «Κορονοϊός Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής» (MERS).

Άλλα κρούσματα του κορονοϊού έχουν καταγραφεί στο Κατάρ, στην Ιορδανία, στην Τυνησία, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Γερμανία, την Βρετανία και την Γαλλία.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.