Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Πώς θα είμαστε στο μέλλον;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απάντηση στο ερώτημα πώς θα μοιάζουν οι άνθρωποι σε 100.000 χρόνια προσπάθησε να δώσει ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm από το Πίτσμπουργκ των Ηνωμένων Πολιτειών , σε συνεργασία με τον Δρ. Alan Kwan από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, ο οποίος έχει διδακτορικό δίπλωμα στην υπολογιστική γονιδιωματική.

Οι εικόνες που δημιούργησε και έδωσε στη δημοσιότητα ο καλλιτέχνης βασίζονται στην υπόθεση του επιστήμονα ότι μελλοντικά θα είναι εφικτή η μεταβολή της ανθρώπινης εμφάνισης πριν τη γέννα, μέσω της τεχνολογίας της ζυγωτικής γονιδιωματικής μηχανικής.

Επισημαίνεται ότι ο Δρ. Kwan βάσισε την υπόθεσή του στη γενικώς αποδεκτή θεωρία ότι πριν 800.000 με 200.000 χρόνια το κλίμα της Γης άλλαξε σημαντικά, κάτι που οδήγησε στον τριπλασιασμό του ανθρώπινου εγκεφάλου, καθώς και του κρανίου στο πλαίσιο της προσαρμογής στις νέες συνθήκες.

«Οι άνθρωποι μελλοντικά θα ελέγχουν την ανθρώπινη βιολογία και εξέλιξη με τον ίδιο τρόπο που ελέγχουμε τη ροή των ηλεκτρονίων στις ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα», δήλωσε ο επιστήμονας εξηγώντας πως σε αυτό το υποθετικό μέλλον η ανθρωπότητα θα μπορεί να προσαρμόσει τη βιολογία για να ικανοποιήσει τις ανάγκες της.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Μπίρμινγκχαμ στην Αγγλία είχε δείξει ότι το μέτωπο των σύγχρονων ανθρώπων είναι ψηλότερο συγκριτικά με το μέτωπο των ανθρώπων που έζησαν τον Μεσαίωνα, τάση που σύμφωνα με τον Δρ. Kwan αναμένεται να συνεχιστεί.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον επιστήμονα, μελλοντικά οι άνθρωποι ίσως επιλέξουν να έχουν μεγαλύτερα μάτια, ώστε να μπορούν να εργάζονται σε συνθήκες έλλειψης φωτός στο διάστημα αλλά και μεγαλύτερες βλεφαρίδες για την προστασία των ματιών από την ισχυρή ακτινοβολία, ενώ το χρώμα τους θα είναι πιο σκούρο ώστε να αντέχουν την υπεριώδη ακτινοβολία έξω από το προστατευτικό στρώμα όζοντος.

Πάντως «ο άνθρωπος του μέλλοντος» έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση πολλών επιστημόνων που κάνουν λόγο για «φανταστικές ιστορίες χωρίς καμιά επιστημονική βάση», ενώ άλλοι αρνούνται ακόμα και να σχολιάσουν.

Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του ανθρώπου που δημιούργησε ο καλλιτέχνης Nickolay Lamm βασιζόμενος στη θεωρία του Δρ. Kwan.




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.