Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες τα ΜΜΕ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δεν μεταδίδονται ζωντανά προγράμματα.

Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι σε δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Ενημέρωσης -δημοσιογράφοι, διοικητικοί και τεχνικοί υπάλληλοι, τυπογράφοι, οι εργαζόμενοι στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη Γενική Γραμματεία και τα Γραφεία Τύπου, ενάντια στο λουκέτο της ΕΡΤ.

Την απόφαση για επαναλαμβανόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις έλαβαν ομόφωνα χθες οι ομοσπονδίες και το διασωματειακό των εργαζομένων στα ΜΜΕ.

«Η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στους εργαζομένους, στα δικαιώματά τους, στις ελευθερίες τους. Για τα φαινόμενα διαφθοράς στη δημόσια τηλεόραση καθώς επίσης και σε κάθε δημόσιο οργανισμό, ευθύνονται τα κόμματα που ανέλαβαν την εξουσία από τη μεταπολίτευση του 1974 έως σήμερα. Ας τους αποδοθούν οι ευθύνες κι ας τιμωρηθούν γι’ αυτό.

Η εκστρατεία παραπλάνησης ότι κλείνουν τη δημόσια τηλεόραση λόγω των «φαινομένων διαφθοράς» θα επεκταθεί στην εκποίηση της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και άλλων δημόσιων οργανισμών, στο κλείσιμο ακόμη και δημόσιων νοσοκομείων και σχολείων. Η ελευθερία του Τύπου και η δημοκρατία δε φιμώνονται» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται:

«Καταγγέλλουμε το υπουργείο Οικονομικών και το ΕΣΡ που επιχειρούν με απειλές να σταματήσουν την αναμετάδοση του προγράμματος των εργαζομένων στην ΕΡΤ από τον 902 TV και τους περιφερειακούς τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς. Καταγγέλλουμε επίσης τη DIGEA των μεγαλοκαναλαρχών που αυθαίρετα και παράνομα διακόπτει και παρεμποδίζει την εκπομπή σήματος του 902 TV.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια κυβερνητικών παραγόντων να στηθεί προσωρινός μηχανισμός εκτός ΕΡΤ για να εκπέμψει σήμα και πρόγραμμα μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη "νέα ΕΡΤ". Την ώρα που έχουν απολυθεί 2.656 εργαζόμενοι της ΕΡΤ, επιχειρείται η πρόσληψη "εκλεκτών" με εξευτελιστικές δίμηνες συμβάσεις.

Καταγγέλλουμε την προσπάθεια της εργοδοσίας και διευθυντικών στελεχών των εφημερίδων να εκδώσουν απεργοσπαστικά φύλλα Σαββάτου και Κυριακής, με επιχειρήσεις εκφοβισμού των εργαζομένων και "παρασυνελεύσεις" ενάντια στα σωματεία. Καλούμε τους συναδέλφους να περιφρουρήσουν την απεργιακή κινητοποίηση.

Τέλος, καταγγέλλουμε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου για την παράδοση της ενημέρωσης σε "προθύμους" δημοσίους υπαλλήλους τη στιγμή που οι δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Επικοινωνίας απεργούσαν».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.