Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινή γυμναστική

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απλά προγράμματα για την άσκηση του σώματος.

Το καλοκαίρι θεωρείται η εποχή της αλλαγής, μιας και ο καθένας προσμένει ότι με τις καλοκαιρινές διακοπές και την καθημερινή σωματική δραστηριότητα, θα ξαναβρεί τη χαμένη ζωντάνια και ζωτικότητα που δεν προσφέρει η χειμερινή περίοδος.

Ενεργητικό πρόγραμμα

Η εξάσκηση του σώματος, είτε αυτή γίνεται με την αεροβική, τη γιόγκα ή την απλή γυμναστική, χαρίζει παλμό και μια καινούργια αίσθηση για τη ζωή.

Οι κινήσεις γίνονται πιο ευλύγιστες, το βάδισμα πιο ελαστικό. Οι ασκήσεις ισορροπίας, το τρέξιμο στα δάση, το ποδήλατο και το κολύμπι χαρίζουν δυναμικότητα και φροντίζουν να αποβάλλεται από τον οργανισμό καθετί άχρηστο.

Για ένα ευλύγιστο σώμα

Πολλοί υποφέρουν από δυσκινησία του σώματός τους και θέλουν να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Επειδή, λοιπόν, ο καθένας γνωρίζει καλύτερα το σώμα του, γι’ αυτό είναι και ο πιο αρμόδιος να επιλέξει το είδος της άσκησης που του ταιριάζει καλύτερα.

Η αύξηση της δυναμικότητας του κορμιού και η βελτίωση της ευλυγισίας βοηθά και για μια ελκυστικότερη εξωτερική εμφάνιση.

Επιπλέον, η σωματική προπόνηση αφυπνίζει και την ψυχική ισορροπία και είναι ένας σημαντικός μηχανισμός κατά του στρες. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες για να καταλάβει και να νιώσει κανείς την αξία του σώματός του.

Ακολουθούν κάποια από τα πιο γνωστά προγράμματα για την άσκηση του σώματος...

Αεροβική για ψυχική υγεία

Χορευτικοί βηματισμοί, γυμναστικές ασκήσεις, επιτόπου τρέξιμο, χοροπηδήματα και ταλαντεύσεις, ανατάσεις και επικύψεις προτρέπουν το σώμα σε κίνηση, σε συνδυασμό με το ρυθμό της μουσικής.

Τα άνετα ρούχα, οι κάλτσες και τα μαλακά παπούτσια είναι απαραίτητα. Διάφορα διδακτικά βιβλία, κασέτες ή δίσκοι περιέχουν την απαραίτητη διδασκαλία και μουσική. Με όλα αυτά θα μπορέσετε να γίνετε πιο καρτερικοί και να εντείνετε την κυκλοφορία του αίματός σας.

Επιπλέον, οι διάφορες ασκήσεις αντίστασης που περιλαμβάνει το πρόγραμμα δυναμώνουν τους μυς και ενισχύουν την κινητικότητα του κορμιού.

Για να είναι αποτελεσματική αυτή η μέθοδος επιβάλλεται η καθημερινή άσκηση 30-40 λεπτά την ημέρα ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα επί μία ώρα.

Πλεονεκτήματα:

- Η αεροβική είναι κατάλληλη και για εκείνους που δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με τα σπορ, γιατί απαιτεί «μόνο συνεχείς κινήσεις έναρξης».

- Η καρδιά και οι πνεύμονες δραστηριοποιούνται και μερικά πρόσθετα κιλά απομακρύνονται πολύ γρήγορα.

- Οι ασκήσεις επενεργούν θετικά και στη σωστή στάση του σώματος.

Μειονεκτήματα:

- Η αεροβική γυμνάζει τους μυς της κοιλιάς και των ποδιών, αλλά δεν γυμνάζει εκείνους των άνω γλουτών.

- Οι ασκήσεις των ποδιών μπορεί να οδηγήσουν σε μια υπερενίσχυση των μυών και των νεύρων της γάμπας.

- Όποιοι έχουν προβλήματα με τους αστραγάλους και τα γόνατα πρέπει να αρχίζουν τις ασκήσεις με υπερβολική προσοχή.

- Οι επιμέρους ενεργητικές ασκήσεις δεν είναι πάντα μια πραγματική ευχαρίστηση για εκείνους που έχουν προβλήματα με τη σπονδυλική στήλη.

Γυμναστική για περισσότερη ευκινησία

Η γυμναστική δυναμώνει το μυϊκό σύστημα, γεγονός που ενισχύει και την κινητικότητα του σώματος. Απαραίτητα είναι το κατάλληλο ντύσιμο, όπως φόρμα γυμναστικής και παπούτσια ή παντελόνι και μπλουζάκι.

Η διδασκαλία των ασκήσεων βρίσκεται σε βιβλία, περιοδικά, δίσκους ή κασέτες. Ο καθένας πρέπει να ασκείται 20-30 λεπτά καθημερινά ή 30-45 λεπτά τρεις φορές την εβδομάδα.

Πλεονεκτήματα:

- Η γυμναστική είναι κατάλληλη για εκείνους που τους αρέσει να συνθέτουν από το πλήθος της προσφοράς ένα τελείως προσωπικό πρόγραμμα.

- Οι ασκήσεις μειώνουν την κακή στάση του σώματος και υποβοηθούν για μια πιο αρμονική και όμορφη κίνηση.

Μειονεκτήματα:

- Όσοι δεν ασχολούνται με τον αθλητισμό θα έχουν δυσκολίες να συνθέσουν ένα σωστό πρόγραμμα γυμναστικών ασκήσεων, γιατί είναι δύσκολο γι’ αυτούς να εκτιμήσουν σωστά την αξία μιας άσκησης.

- Οι ανυπόμονοι, που θέλουν να δουν αμέσως το αποτέλεσμα, θα απογοητευτούν με τη γυμναστική.

- Η μέθοδος αυτή απαιτεί τακτική και αυστηρή σωματική άσκηση.


Πηγή: http://www.belife.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.