Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Από τον Πειραιά στα Χανιά με... κανό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Από τον Πειραιά έως τα Χανιά έφθασαν δυο τολμηροί θαλασσοπόροι διασχίζοντας με το κανό τους 270 ναυτικά μίλια. Οι άνδρες, οι οποίοι κωπηλάτησαν επί 16 ημέρες, από τις 2 Ιουνίου, πάνω σε ένα κανόε καγιάκ, θέλησαν να στείλουν το μήνυμα της αισιοδοξίας και της ψυχικής δύναμης σε όσα παιδιά πάσχουν από καρκίνο, αφιερώνοντας το ταξίδι και την προσπάθειά τους στον Σύλλογο Γονέων Καρκινοπαθών Παιδιών Πίστη.

Το εγχείρημα των δύο ανδρών δεν ήταν το πρώτο, καθώς προηγήθηκαν ο διάπλους Αιγαίου το 2011 και το 2012 ο διάπλους του βόρειου Αιγαίου.

Οι Άγγελος Χριστοφίδης και Κώστας Μανατάκης που έφτασαν στο ενετικό λιμάνι των Χανίων το απόγευμα της Δευτέρας, έτυχαν θερμής υποδοχής από την ομάδα κανόε καγιάκ του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, αθλητές, αλλά και εκπροσώπους τοπικών φορέων

«Το ταξίδι μας ήταν ένας δύσκολος αγώνας, αλλά πρέπει να πούμε ότι δεν παύει να είναι αμελητέος μπροστά στον αγώνα που δίνουν αυτά τα παιδιά μαζί με τις οικογένειές τους», δήλωσε ο Άγγελος Χριστοφίδης, ο οποίος, αναφερόμενος στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, τόνισε ότι αυτός είναι ο δυσκολότερος αγώνας της ζωής. Τα παιδιά αυτά τραβούν το δυσκολότερο κουπί της ζωής. Είναι ένας αγώνας όμως που μπορεί να κερδηθεί και γι' αυτό πρέπει να δοθεί. Στη μεγάλη αβεβαιότητα της ζωής και της θάλασσας, το σημαντικότερο πράγμα είναι να είμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον.

«Με τον Άγγελο έπρεπε κατά τη διάρκεια του ταξιδιού να έχουμε μεγάλο δέσιμο μεταξύ μας, διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να τα καταφέρουμε», δήλωσε ο Κώστας Μανατάκης, που συντρόφευσε στο ταξίδι τον Άγγελο Χριστοφίδη κωπηλατώντας μαζί του.

Ο καρκίνος στην παιδική ηλικία είναι μία ιάσιμη ασθένεια σε ποσοστό άνω του 80%. Θεραπεύεται σε πάρα πολλές περιπτώσεις και τα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στη φυσιολογική τους ζωή. Ο Σύλλογος Πίστη προσφέρει από το 1993 στήριξη στα παιδιά με καρκίνο και τις οικογένειές τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.