Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Νεαρός σε κώμα έπειτα από πάρτι με υγρό άζωτο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δημιούργησε τοξικό νέφος όταν έπεσε στο νερό της πισίνας.

Σε κώμα έπεσε ένας 21χρονος άνδρας ενώ ακόμα οκτώ άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο μετά τη συμμετοχή τους σε pool party που διοργανώθηκε στην πόλη Leon του Μεξικού. Όλα ξεκίνησαν όταν οι διοργανωτές έριξαν υγρό άζωτο μέσα στο νερό της πισίνας.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίας υγείας της πόλης, το πάρτι διοργάνωνε εταιρεία αλκοολούχου ποτού που έχει έδρα στη Γερμανία. Στόχος των διοργανωτών ήταν να δημιουργήσουν εφέ καπνού ρίχνοντας τέσσερις κουβάδες υγρού άζωτου στο νερό της πισίνας.



Όταν όμως το άζωτο ήρθε σε επαφή με το νερό, η χημική ουσία αντέδρασε με το χλώριο συνθέτοντας ένα τοξικό νέφος που κυριολεκτικά έκοψε την ανάσα των συμμετεχόντων.

Όσοι βρίσκονταν λίγο πιο μακριά από την πισίνα γρήγορα αντιλήφθηκαν πως όσοι βρίσκονταν μέσα στο νερό λιποθυμούσαν και κάλεσαν άμεσα βοήθεια.





Αρκετοί χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με καρδιαγγειακά προβλήματα.

Ένα από τα θύματα ωστόσο, 21χρονος Jose Ignacio Lopez del Toro παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κωματώδη κατάσταση.

Άλλοι οκτώ που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο πήραν εξιτήριο.





Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Στο πάρτι είχαν μαζευτεί περισσότεροι από 200 νέοι. Μετά τη ρίψη του υγρού αζώτου στην πισίνα, όσοι βρίσκονταν κοντά αλλά έξω από αυτήν συνειδητοποίησαν πως κάποιοι από τους ανθρώπους που ήταν μέσα στο νερό είχαν λιποθυμήσει.

Μεταξύ αυτών και η Jael Jimenez που σέρβιρε το γερμανικό ποτό. «Κατάλαβαν πως είχα λιποθυμήσει επειδή είδαν το δίσκο μου να επιπλέει στην πισίνα. Αλλιώς μπορεί να είχα πνιγεί», είπε.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.