Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Μεγάλη συναυλία για τη χειραφέτηση των γυναικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Sound of Change Live» στο Λονδίνο.

Τέσσερις ώρες θα διαρκέσει η συναυλία «Sound of Change Live» στο Λονδίνο, που θα μεταδοθεί ζωντανά σε 150 χώρες, με κεντρικό σύνθημα την ενδυνάμωση της θέσης των γυναικών σε όλο τον πλανήτη.

Από τη συναυλία θα «παρελάσουν» πολλά γνωστά ονόματα της μουσικής σκηνής όπως η Μπιογιονσέ, η Μαντόνα και η Τζένιφερ Λόπεζ, αλλά και η ακτιβίστρια Γκλόρια Στέινεμ καθώς και ο επίσκοπος Ντέσμοντ Τούτου.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες η συναυλία θα μεταδοθεί την επόμενη ημέρα ώστε να συμπέσει με την primetime ζώνη της αμερικανικής τηλεόρασης ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αν πωληθούν όλα τα εισιτήρια τα έσοδα από τη συναυλία είναι ικανά να χρηματοδοτήσουν τουλάχιστον 120 «έργα» στήριξης των γυναικών και των κοριτσιών σε περισσότερα από 70 κράτη.

«Το 60% των παιδιών στον κόσμο που δεν πηγαίνουν σχολείο είναι κορίτσια» είπε η Μαντόνα η οποία είναι μια από τις κεφαλές της πρωτοβουλίας και θα έχει την παρουσίαση της εκδήλωσης μαζί με άλλα σημαντικά ονόματα όπως η Φρίντα Πίντο, ο Τζέιμς Φράνκο και η Τζέσικα Τσαστέιν. «Τα δύο τρίτα των αναλφάβητων στον κόσμο είναι γυναίκες. Δεν το δέχομαι αυτό. Πρέπει να αλλάξει και αυτό εμείς θα το αλλάξουμε» συμπλήρωσε η διάσημη τραγουδίστρια.

Η Μπιγιονσέ που είναι συνιδρύτρια και καλλιτεχνικός διευθυντής του κινήματος «Chime for change», που διοργανώνει τη συναυλία ανέφερε ότι «στόχος όλων είναι να ενώσουν τις δυνάμεις τους (…) ώστε να ενισχυθεί η φωνή των κοριτσιών και των γυναικών σε όλο τον κόσμο». Η κίνηση «Chime for change» είναι μια πρωτοβουλία της νέας παγκόσμιας καμπάνιας του οίκου Gucci για της χειραφέτηση των «κοριτσιών και των γυναικών σε όλο τον κόσμο».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.