Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

10 εκπληκτικά οφέλη του σεξ για την υγεία!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

1. Λιγότερο Στρες / Βελτίωση της Αρτηριακής Πίεσης

Το σεξ μπορεί να μειώσει το άγχος και την αρτηριακή σας πίεση.
Αυτή η διαπίστωση προέρχεται από μια σκοτσέζικη μελέτη 24 γυναικών και 22 ανδρών που κρατούσαν αρχεία της σεξουαλικής τους δραστηριότητας. Οι ερευνητές τους πέρασαν από στρεσογόνες καταστάσεις – όπως το να κάνουν μια ομιλία σε κοινό – και έλεγχαν την αρτηριακή τους πίεση.
Οι άνθρωποι που είχαν σεξουαλική επαφή ανταποκρίνονταν καλύτερα στο στρες σε σχέση με αυτούς που ασχολούνταν με άλλες σεξουαλικές συμπεριφορές ή που απείχαν.
Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η διαστολική αρτηριακή πίεση (ο κατώτατος αριθμός της αρτηριακής σας πίεσης) τείνει να είναι χαμηλότερος σε άτομα που συζούν και κάνουν συχνά σεξ.

2. Το σεξ ενισχύει την ανοσία

Το σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα έχει συνδεθεί με υψηλότερα επίπεδα ενός αντισώματος που ονομάζεται ανοσοσφαιρίνη Α ή IgA, η οποία μπορεί να σας προστατεύσει από κρυολογήματα και άλλες λοιμώξεις.
Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Wilkes είχε 112 φοιτητές οι οποίοι κρατούσαν αρχεία της συχνότητας που έκαναν σεξ και παρείχαν επίσης δείγματα σιέλου για τη μελέτη. Όσοι έκαναν σεξ μία ή δύο φορές την εβδομάδα είχαν υψηλότερα επίπεδα της IgA, ένα αντίσωμα που θα μπορούσε να βοηθήσει στην αποφυγή ενός κρυολογήματος ή άλλης λοίμωξης, σε σχέση με άλλους φοιτητές.

3. Το σεξ καίει θερμίδες

Με τριάντα λεπτά σεξ μπορεί να κάψετε 85 ή και περισσότερες θερμίδες. Μπορεί να μην ακούγεται πολύ, αλλά μαζεύονται: σε 42 ημίωρες συνεδρίες θα κάψετε 3.570 θερμίδες, αρκετές για να χάσετε μισό κιλό. Διπλασιάζοντας τα, θα μπορούσατε να χάσετε 1 κιλό σε 21 ωριαίες συνεδρίες.
«Το σεξ είναι ένας πολύ καλός τρόπος άσκησης», λέει η σεξολόγος Patti Britton. Χρειάζεται τόσο σωματική όσο και ψυχολογική εργασία, με προϋπόθεση ότι το κάνετε καλά.

4. Το σεξ βελτιώνει την υγεία της καρδιάς

Μία Βρετανική μακροχρόνια μελέτη 20 χρόνων δείχνει ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ δύο ή περισσότερες φορές την εβδομάδα είχαν τις μισές πιθανότητες για ένα θανατηφόρο καρδιακό επεισόδιο από ότι οι άνδρες που έκαναν σεξ λιγότερο από μία φορά τον μήνα.
Και παρόλο που κάποιοι μεγαλύτεροι άνθρωποι μπορεί να ανησυχούν ότι το σεξ θα μπορούσε να προκαλέσει εγκεφαλικό επεισόδιο, η μελέτη δεν βρήκε καμία σχέση ανάμεσα στο πόσο συχνά οι άνδρες έκαναν σεξ και πόσο πιθανό θα ήταν να έχουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

5. Μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Τέξας διαπίστωσαν ότι η ενίσχυση της αυτοεκτίμησης ήταν ένας από τους 237 λόγους που οι άνθρωποι κάνουν σεξ.
Η διαπίστωση αυτή έχει νόημα για την θεραπεύτρια Gina Ogden. Λέει, επίσης, ότι όσοι έχουν ήδη αυτοεκτίμηση μερικές φορές κάνουν σεξ ώστε να αισθανθούν ακόμα καλύτερα.
«Ένας από τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι λένε ότι έχουν σεξουαλικές σχέσεις είναι για να αισθάνονται καλά με τον εαυτό τους», λέει. «Το καλό σεξ ξεκινά με την αυτοεκτίμηση. Εάν το σεξ είναι τρυφερό, και αυτό που θέλετε, τότε την αυξάνει».Φυσικά, δεν χρειάζεται να κάνετε συνέχεια σεξ για να αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας. Η αυτοεκτίμηση σας αφορά εσάς – όχι κάποιον άλλο. Αλλά αν ήδη αισθάνεστε καλά με τον εαυτό σας, μια καλή σεξουαλική ζωή μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε ακόμη καλύτερα.

6. Βαθύτερη οικειότητα

Το σεξ και οι οργασμοί αυξάνουν τα επίπεδα της ορμόνης οξυτοκίνης, η λεγόμενη ορμόνη της αγάπης, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να δεσμεύονται και να χτίζουν εμπιστοσύνη.
Σε μια μελέτη με 59 γυναίκες, οι ερευνητές έλεγχαν τα επίπεδα της οξυτοκίνης τους πριν και μετά που οι γυναίκες αγκάλιασαν τους συντρόφους τους. Οι γυναίκες είχαν υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης αν είχαν περισσότερη από εκείνη τη φυσική επαφή με το σύντροφο τους.
Τα υψηλότερα επίπεδα οξυτοκίνης έχουν συνδεθεί επίσης με ένα αίσθημα γενναιοδωρίας. Έτσι λοιπόν, αγκαλιαστείτε – μπορεί να σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο γενναιόδωροι προς τον σύντροφο σας.

7. Το σεξ μπορεί να απαλύνει τον πόνο

Η οξυτοκίνη αυξάνει επίσης τα φυσικά παυσίπονα του οργανισμού σας, που ονομάζονται ενδορφίνες. Ο πονοκέφαλος, ο πόνος της αρθρίτιδας, ή τα συμπτώματα της περιόδου μπορεί να βελτιωθούν μετά το σεξ.

8. Οι συχνότερες εκσπερματώσεις μπορούν να κάνουν λιγότερο πιθανό τον καρκίνο του προστάτη

Έρευνα δείχνει ότι η συχνή εκσπερμάτωση, ειδικά σε άνδρες ηλικίας 20 και κάτι, μπορεί να μειώσει τον μελλοντικό κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη.
Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης διαπίστωσε ότι οι άνδρες που είχαν 21 ή περισσότερες εκσπερματώσεις τον μήνα είχαν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνο του προστάτη από ότι εκείνους που είχαν τέσσερεις με επτά εκσπερματώσεις τον μήνα.
Η μελέτη αποδεικνύει ότι οι εκσπερματώσεις ήταν ο μόνος παράγοντας που είχε σημασία. Πολλά πράγματα επηρεάζουν τις πιθανότητες ενός ατόμου να αναπτύξει καρκίνο. Αλλά όταν οι ερευνητές έλαβαν αυτό υπόψη, τα αποτελέσματα εξακολουθούσαν να ισχύουν.

9. Ισχυρότεροι μύες του πυελικού εδάφους

Για τις γυναίκες, κάνοντας ασκήσεις για τους μύες του πυελικού εδάφους, που ονομάζονται Kegels, μπορεί να σημαίνει περισσότερη ευχαρίστηση – και, ως προνόμιο, λιγότερες πιθανότητες ακράτειας μελλοντικά στη ζωή τους.
Για να κάνετε μια βασική άσκηση Kegel, σφίξτε τους μύες του πυελικού εδάφους σας σαν να προσπαθείτε να σταματήσετε τη ροή των ούρων. Μετρήστε μέχρι το τρία, και αφήστε το.

10. Καλύτερος ύπνος

Η οξυτοκίνη που απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του οργασμού προάγει επίσης τον ύπνο, σύμφωνα με έρευνα.
Ο επαρκής ύπνος έχει επίσης συνδεθεί με μια σειρά από άλλα οφέλη για την υγεία, όπως είναι ένα υγιές βάρος και μια καλύτερη αρτηριακή πίεση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να σκεφτείτε, ειδικά αν έχετε αναρωτηθεί γιατί ο σύντροφος σας μπορεί να είναι ενεργός το ένα λεπτό και το επόμενο να ροχαλίζει.


Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.