Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

«Δεν ακυρώθηκε το πρόγραμμα για τις 400.000 οικογένειες ανέργων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Βρούτσης: Προσπαθούμε και δεν έχουμε ποτέ θριαμβολογήσει.

«Η πιο επώδυνη και σκληρή πλευρά της κρίσης είναι η ανεργία και η χώρα μας μαστίζεται από αυτό το φαινόμενο στη μεγαλύτερη του ένταση», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σχετικά με το πρόγραμμα που είχε καταρτιστεί από το υπουργείο Εργασίας και τον ΟΑΕΔ και προέβλεπε την επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 ανέργων.

Ο κ. Βρούτσης, μιλώντας στον Alpha, διαβεβαίωσε ότι «ως κυβέρνηση κάνουμε τα πάντα για να αναχαιτίσουμε αυτό το δυσμενές φαινόμενο».

«Δεν ήταν έτοιμο το πρόγραμμα για αξιοποίηση γιατί είχε κάποιες προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί. Για παράδειγμα είχε θεσμικό πλαίσιο το οποίο δεν υπήρχε και δεύτερον χρηματοδότηση. Το υπουργείο Εργασίας δεν διαθέτει ούτε ένα ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Εργασίας πρόσθεσε ότι «2,7 δισ. ευρώ του ταμείου του υπουργείου Εργασίας έχουν εξαντληθεί σε προγράμματα για την ανεργία, αλλά και άλλα προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες».

Ερωτηθείς γιατί το πρόγραμμα για 400.000 νέες θέσεις εργασίας στις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο ανακοινώθηκε και παρουσιάστηκε ενώ δεν ήταν έτοιμο, ο κ. Βρούτσης απάντησε: «Προσπαθούμε και δεν έχουμε ποτέ θριαμβολογήσει. Έκλεισε ένα πρόγραμμα 45.000 θέσεων εργασίας για νέους και ανήγγειλα πριν πέντε ημέρες 75.000 θέσεις με το καλημέρα στη νέα προγραμματική περίοδο της χώρας».

«Τα πρόγραμμα αυτό δεν έχει ακυρωθεί, είναι πολιτική βούληση της κυβέρνησης. Η έλλειψη πόρων μας κάνει να αναζητήσουμε πόρους μέσα από άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία θέλουν και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», ανέφερε, μεταξύ άλλων. «Παλεύουμε για την υλοποίηση και αυτού του προγράμματος», συμπλήρωσε.

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για την αύξηση των ποσοστών της ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας σημείωσε πως «τα προγράμματα που διαχειρίζεται το υπουργείο δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας. Ανακουφίζουν για μία περίοδο το πρόβλημα. Αυτό που θα λύσει το πρόβλημα είναι η ανάπτυξη. Προβλέπω ότι το 2013 η ανεργία να τραβάει χειρόφρενο και το 2014 να δούμε αποκλιμάκωση της ανεργίας» .

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.